back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

e-katanalotis: πλατφόρμα παρακολούθησης των τιμών από το ΥΠΑΝ

Διαβάστε επίσης

Ένα νέο εργαλείο παρακολούθησης των τιμών έχουν από σήμερα στη διάθεσή τους οι καταναλωτές. Πρόκειται για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis, που παρουσιάστηκε σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι καταναλωτές θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και να επιλέγουν τις πιο συμφέρουσες τιμές. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω υπολογιστή και εφαρμογών για κινητά με Android και Ios.
Η νέα εφαρμογή e-katanalotis αποτελεί ένα σύγχρονο, εύχρηστο, διαλειτουργικό ψηφιακό μέσο, με το οποίο οι καταναλωτές και οι θεσμικοί φορείς της αγοράς θα μπορούν να παρατηρούν την διαχρονική εξέλιξη της μέσης τιμής των βασικών αγαθών όπως αυτή διαμορφώνεται στα super markets.
Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να διαμορφώνουν το καλάθι με τα αγαθά της προτίμησής τους προκειμένου να συγκρίνουν το τελικό κόστος ώστε να επιλέγουν το κατάστημα που τους συμφέρει στην περιοχή τους καθώς και να λαμβάνουν ενημερώσεις για συμφέρουσες αγορές.
Επιπρόσθετα, οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα αφενός να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και αφετέρου να επικοινωνούν με το 1520 και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι διότι φτιάξαμε σε ελάχιστο χρόνο ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στην αγορά δίνοντας πολλές δυνατότητες στους καταναλωτές.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα