back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δεκάδες νέα κρούσματα του κορονoϊού

Διαβάστε επίσης

Ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού ανά τον πλανήτη. 98.243 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί, 3.354 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 54.021νας έχουν αναρρώσει.

Πρώτο κρούσμα στο απομονωμένο Μπουτάν

Το απομονωμένο βασίλειο του Μπουτάν ανακοίνωσε την Παρασκευή το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού, σε έναν Αμερικάνο τουρίστα. Ο 76χρονος άνδρας έφτασε στις 2 Μαρτίου στο Μπουτάν από την Ινδία. Διακομίστηκε χθες Πέμπτη όπου οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι έχει μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, ανακοίνωσε στο Facebook το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού του Μπουτάν Λοτάι Τσέρινγκ. Ο ασθενής αναχώρησε από την Ουάσινγκτον στις 18 Φεβρουαρίου και βρισκόταν στην Ινδία από τις 21 Φεβρουαρίου ως την 1η Μαρτίου.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας του Μπουτάν έχουν εντοπίσει περίπου 90 ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή στη χώρα. Κάποιοι από αυτούς τέθηκαν σε καραντίνα, αν και κανένας δεν παρουσιάζει συμπτώματα προς το παρόν.

Κίνα: 3.042 νεκροί

Σε 3.042 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα, καθώς οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 30 νέους θανάτους και 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες. Οι 29 από τους νέους θανάτους ασθενών καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης.

42  νεκροί στη Νότια Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν άλλους επτά θανάτους εξαιτίας της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο κορονoϊός στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, αυξάνοντας τον απολογισμό σε 42 νεκρούς.

Σε όλη τη χώρα — η οποία συγκαταλεγεται σε αυτές όπου καταμετρώνται οι περισσότεροι ασθενείς εκτός της επικράτειας της Κίνας — καταγράφηκαν εξάλλου 196 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας COVID-19, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε 6.284.

12 νεκροί στις ΗΠΑ

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε 12 νεκρούς χθες Πέμπτη, καθώς οι υγειονομικές αρχές στην κομητεία Κινγκ της Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν νέο θάνατο, τον 11ο σε αυτή την πολιτεία. Πολλά από τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ουάσινγκτον συνδέονται με έναν οίκο ευγηρίας στο Κέρκλαντ, προάστιο του Σιάτλ, ανάμεσά τους τα έξι θανατηφόρα.
Την ίδια ώρα ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε στο CNN ότι δεν υπάρχει επάρκεια σε κιτ δοκιμών για την διάγνωση του κορονοϊού στη χώρα.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Παλαιστίνη

Ο πρόεδρος της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διάρκειας 30 ημερών, έπειτα από την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων του κορονοϊού στην πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, Βηθλεέμ.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγεχ, ώρες μετά την απόφαση για το κλείσιμο της Βασιλικής της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ και την απαγόρευση υποδοχής ξένων τουριστών σε ξενοδοχεία στη Δυτική Όχθη.

«Αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλους τους Παλαιστινιακούς τομείς για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο του κορονοϊού και να αποτρέψουμε την εξάπλωσή του», δήλωσε ο Στάγεχ. Πρόσθεσε πως ο Αμπάς του έδωσε πλήρη εξουσιοδότηση για την επίβλεψη της εφαρμογής του μέτρου. Βάσει αυτού, όλα τα σχολεία, πανεπιστήμια και παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά, ενώ ακυρώνονται όλες οι κρατήσεις ξένων τουριστών.

Iαπωνία

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει για σήμερα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μνήμης για το τσουνάμι που χτύπησε τις ακτές της χώρας το 2011, προκαλώντας το θάνατο 18.446 ανθρώπων.

Πρώτο κλείσιμο σχολείου στην Αυστραλία

Ένας 16χρονος μαθητής στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, προστέθηκε στον κατάλογο των κρουσμάτων. Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας έδωσε εντολή να κλείσει το γυμνάσιο αρρένων όπου φοιτά, το Epping Boys High School, στο βόρειο τμήμα της πόλης, για τουλάχιστον μία ημέρα. Υγειονομικοί αξιωματούχοι προέτρεψαν τους σχεδόν 1.200 μαθητές και εκπαιδευτικούς του να τεθούν σε απομόνωση τουλάχιστον ως το Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αναμένεται εξάλλου να δώσει στη δημοσιότητα σύντομα στοιχεία για το πακέτο τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας που ετοιμάζει για να αμβλυνθεί το πλήγμα της επιδημίας στην οικονομία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον προειδοποίησε ότι το κόστος της περίθαλψης των ασθενών ενδέχεται να υπερβεί το 1 δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (589 εκατ. ευρώ).

Σε μονάδα εντατικής θεραπείας μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλία

Μέλος της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, ανακοίνωσε η κάτω Βουλή χθες Πέμπτη.

Ένας εργαζόμενος σε σνακ μπαρ της Εθνοσυνέλευσης επίσης μολύνθηκε και έχει τεθεί σε περιορισμό στο σπίτι του, ενώ εργαζόμενος σε εστιατόριο της γαλλικής Βουλής που υπάρχουν φόβοι πως έχει προσβληθεί επίσης εισήχθη σε νοσοκομείο.

Δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του κοινοβουλευτικού, πάντως διευκρινίστηκε ότι ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους (LR, δεξιά αντιπολίτευση) και ότι εκλέγεται στον νομό Άνω Ρήνου (σ.σ. στη γαλλική Εθνοσυνέλευση εκπροσωπούν τον νομό αυτό τέσσερις πολιτικοί των Ρεπουμπλικάνων, όλοι άνδρες). Η κατάστασή του ασθενούς χαρακτηρίζεται σοβαρή και η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά.

Όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και το προσωπικό έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνοσυνέλευσης.

Ως το βράδυ της Πέμπτης οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 423 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμό θεαματικά αυξημένο (+138) μέσα σε μία ημέρα. Έχουν καταγραφεί επτά θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στη Γαλλία.

Νορβηγία

Στη Νορβηγία,  σε νεότερο απολογισμό από τις υγειονομικές αρχές της χώρας,   έχουν μολυνθεί 90 άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον 67 έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα