back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Ευγένιος Κολλάτος στον Αθήνα 9.84:«Eθνικό κεφάλαιο ο Κήπος, αλλά με ανάγκες και ελλείψεις»

Διαβάστε επίσης

                                                                                                                                                      06/03/2020
«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ»

Για τις ανάγκες φύλαξης, καθαριότητας και συνολικής φροντίδας του Εθνικού Κήπου, μίλησε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Ευγένιος Κολλάτος, στον Αθήνα 9.84 και στους  δημοσιογράφους  Γαλάτεια Καρακατσάνη και  Γιάννη Λαβράνο. 

Παράλληλα προανήγγειλε την απόφαση του Δήμου για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, σε βάθος διετίας και κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε τον Κήπο «εθνικό κεφάλαιο» αλλά με πολλές ανάγκες και ελλείψεις , που διογκώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, με τους εργαζόμενους να μην επαρκούν πλέον για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών και επισήμανε την άμεση ανάγκη προσλήψεων .
«Δίνουν αγώνα οι εναπομείναντες 25 εργαζόμενοι, 8 από τους οποίους ασχολούνται με το πράσινο και είναι αδύνατον να ανταποκριθούν.Ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί να συντηρήσει την κατάσταση με κάποιες εργολαβίες που ήδη τρέχουν».

Αναφορικά, με όσα είχε πει στον Αθήνα 9.84 ο υπάλληλος Πρασίνου Κώστας Τσουκαλάς για συμφωνία μεταξύ Δήμου και ιδιωτών ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, τριετούς διάρκειας -συνολικά για τον τομέα Πρασίνου- υποστηρίζοντας πως αντ αυτού και με πρόσληψη 15 υπαλλήλων θα είχαν εξοικονομηθεί 2 εκατομμύρια ευρώ, ο κ Κολλάτος έκανε λόγο για μη πραγματιστική αντίληψη.
Χαρακτήρισε τον σχεδιασμό προσωρινό, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την απόφαση του Δήμου για προσλήψεις μονίμου προσωπικού, σε βάθος διετίας και κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση.

«Η κατάσταση είναι συγκεκριμένη. Στην υπηρεσία Πρασίνου έπρεπε να υπάρχουν 680 υπάλληλοι, αντί των υφισταμένων 380, αλλά η δουλειά πρέπει να γίνεται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη ως έχει. Ο σχεδιασμός των περίπου τριάντα εκατομμυρίων βάσει του οποίου αναζητείται εργολάβος για την πόλη- με εμπλοκή τεσσάρων εταιριών- είναι διαδικασία που τρέχει και δεν έχει ακόμα εξελιχθεί.
Αρα, χρειαζόμαστε έναν εργολάβο προκειμένου να βοηθήσει την υπηρεσία να ανταποκριθεί στο έργο της και να κρατήσει την Αθήνα ζωντανή όσον αφορά το πράσινο.»

 

 

                                                  «ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
                                                    τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα