back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε κλειστό κύκλο η ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας την Παρασκευή στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Υπό το φόβο του κορονοϊού, μειώνεται δραστικά ο αριθμός όσων θα παραστούν την Παρασκευή στη Βουλή, στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, έπειτα από συνεννόησή του με την κ. Σακελλαροπούλου,τους αρχηγούς των κομμάτων, τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε να περιοριστεί στο 1/10 ο αριθμός όσων θα παραστούν στην εκδήλωση.

«Η ίδια η Κατερινα Σακελλαροπούλου εδώ και ημέρες είχε εκφράσει την ανησυχία της για το συνωστισμό και μας ζήτησε να βρούμε τρόπο, ώστε να περιοριστεί στον απολύτως απαραίτητο ο αριθμός των προσκεκλημένων», ανέφερε ο Κώστας Τασούλας, ο οποίος δίνοντας μια εύθυμη νότα στη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, είπε «αντί να κάνουνε γάμο σε Μητρόπολη, θα κάνουμε γάμο σε ξωκλήσι».

Ενδεικτικό των περιορισμών που θα υπάρξουν στην πανηγυρική συνεδρίαση της Παρασκευής, είναι ότι συμφωνήθηκε να παραστούν μόνο 35 βουλευτές, 7 ή 8 μέλη της Ιεράς Συνόδου, μόνο ο αρχαιότερος Πρέσβης, ενώ θα περιοριστεί στο ελάχιστο και ο αριθμός των προσκλήσεων που θα δοθούν για τα θεωρεία και θα αφορούν μόνο συγγενικά πρόσωπα της νέας Προέδρου.

Μάλιστα, ο κ. Τασούλας, κάλεσε τους προσκεκλημένους να αποφύγουν τος χειραψίες, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας και με επινεύσεις».

Να σημειωθεί ,ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής ,το Κοινοβούλιο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, και στην κλίμακα 1 έως 5 βρίσκεται στο 1, που σημαίνει μόνο μέτρα πρόληψης, καθώς δεν υπάρχει κανένα κρούσμα. Από το περασμένο Σάββατο πάντως, έχουν σταματήσει οι επισκέψεις στη Βουλή σχολείων και ΚΑΠΗ.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα