back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σοφία Ζαχαράκη στον Αθήνα 9.84: «Ε-class, μαθήματα εξ αποστάσεως και μαθήματα και το Σάββατο, εξετάζονται για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα σχολεία»

Διαβάστε επίσης

Τα σενάρια που μελετά το υπουργείο Παιδείας για αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα σχολεία λόγω της αναστολής των μαθημάτων για 14 ημέρες, αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στον Αθήνα 9.84 και τη “Στάση των Δύο”.

Διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρονιά  και ότι  θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια διαχείρισης της διδακτέας ύλης, ακόμα και αν χρειαστεί να παραταθεί η αναβολή των μαθημάτων σε περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό.»

Η κυρία Ζαχαράκη είπε πως στα υπό εξέταση μέτρα συγκαταλέγονται η αναπροσαρμογή του προγράμματος στα σχολεία με 35λεπτα αντί 45λεπτα μαθήματα και η κατάργηση των εκδρομών. Παράλληλα,  δεν απέκλεισε -όπως και στο παρελθόν- να γίνουν μαθήματα και τα Σάββατα, αλλά και κάποιες ημέρες από το Πάσχα και το καλοκαίρι.

Πρόσθεσε, ότι διερευνάται και η εφαρμογή της καινοτόμου προσέγγισης της εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης,  γνωρίζοντας -όπως σημείωσε- πως σε κάποια σπίτια δεν υπάρχουν υπολογιστές. Επίσης, τόνισε ότι τα παιδιά θα ενημερωθούν και για την αναρτημένη ψηφιακή μορφή των βιβλίων καθώς και του  εκπαιδευτικού υλικού. Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται παράλληλα το μοντέλο της ηλεκτρονικής τάξης (e-class) και την πιλοτική εφαρμογή του.

«Όλα  τα σενάρια είναι ανοικτά. Εξετάζονται και συναρτώνται με την εξέλιξη και τη δυναμική εξάπλωσης του ιού, όπως και το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής μαθημάτων» επεσήμανε στον 9.84 η υφυπουργός Παιδείας.

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα