back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παράταση των πανελλαδικών και του σχολικού κι ακαδημαϊκού έτους εξετάζει η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Tα μέτρα για ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και και τα σενάρια για σχολεία, πανεπιστήμια και ΑΕΙ αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτικές της συνεντεύξεις το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι το μέτρο του κλεισίματος όλων των εκπαιδευτικών δομών για 14 ημέρες λαμβάνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Άφησε ανοικτό πάντως το ενδεχόμενο να παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και πέρα από τις 14 ημέρες. «Κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί εάν υπάρχει νόημα να γίνει» εξήγησε και πρόσθεσε: «Έχουμε  προετοιμαστεί για λουκέτο δύο εβδομάδων ή και για παραπάνω»,

Επέκταση χρονιάς – Μείωση ύλης

Η κ. Κεραμέως αποκάλυψε ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει στη διάθεσή της διαφορετικά σενάρια για την τύχη του ακαδημαϊκού και του σχολικού έτους, ανάλογα με την εξέλιξη του ιού, ενώ καθησύχασε ότι υπάρχει δυνατότητα να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από το κλείσιμο των σχολείων. «Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερη διάρκειας αναστολή, θα πρέπει να δούμε επέκταση της  σχολικής χρονιάς και μείωση της ύλης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά..

Σε ερώτηση εάν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν οι πανελλαδικές ακόμη και τον Ιούλιο, η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε τίποτε, λέγοντας ότι αυτό «μπορεί και να χρειαστεί»,ενώ σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση να ματαιωθούν και οι μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

 Η υπουργός εξήγησε ότι η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους και με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών τους. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα