back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αυστηρό μήνυμα Δένδια προς Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία απέστειλε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτο” το επεισόδιο στην Κω σημειώνοντας ότι η τουρκική ακταιωρός σκόπιμα ακούμπησε το ελληνικό σκάφος και τόνισε ότι “η Τουρκία κάνει εκστρατεία προκλήσεων απέναντι στη χώρα μας”.

Σε συνέντευξη του στο Star ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε παράλληλα ότι “διαβάζουμε την τουρκική προκλητικότητα σαν μια προσπάθεια να παρασυρθεί η Ελλάδα σε αυτό το μονοπάτι” και διεμήνυσε ότι “δεν είμαστε διατεθειμένοι καθόλου να ακολουθήσουμε την Τουρκία σε αυτό”.

Ο κ Δένδιας έστειλε επίσης μήνυμα ότι “ο δρόμος για τη χώρα μας είναι ο δρόμος του Δικαίου και της λογικής”. Εκτίμησε δε ότι η Τουρκία δεν πήρε τίποτα από όσα ζητούσε από την Ευρώπη και ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει διαβάσει “καλά” την Ε.Ε.
“Πήγε με μια λίστα απαιτήσεων, η οποία θεωρούσε ότι θα ικανοποιηθεί ως αντίβαρο δικών του υποχωρήσεων στο μεταναστευτικό. Δεν λειτουργεί έτσι η Ευρώπη. Πολλές φορές ο πρόεδρος Ερντογάν έχει διαβάσει λάθος. Είναι προφανές ότι μια πιθανή τουρκική αντίδραση θα ήταν η προσπάθεια όξυνσης στα ελληνοτουρκικά” είπε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε χθες ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα για το επεισόδιο στην Κω, αλλά και τις “εμπρηστικές” δηλώσεις Ερντογάν που παρομοίασε με Ναζί τις ελληνικές αρχές στον Έβρο. Αργά χθες το βράδυ σε απάντηση του ελληνικού διαβήματος, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που επεσήμανε ότι “δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα”

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα