back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημοσκόπηση Covid Control – Ναι στο κλείσιμο σχολείων ναι στην αναβολή της Θείας Κοινωνίας

Διαβάστε επίσης

Η πλειονότητα των Ελλήνων κρίνει απαραίτητο το κλείσιμο των σχολείων, τάσσεται υπέρ του περιορισμού όλων των κοινωνικών επαφών και μετακινήσεων, ενώ το 71% τάσσεται υπέρ της αναβολής της Θείας Κοινωνίας. Πρόκειται για τα συμπεράσματα  της πρώτης δημοσκόπησης Covid Control της Interview για την στάση των Ελλήνων στην εξάπλωση του νέου κορονοιού και την αντιμετώπιση της, την οποία δημοσιεύει σήμερα η Ναυτεμπορική. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 800 ατόμων στο χρονικό διάστημα 9-12 Μαρτίου 2020 και μας μεταφέρει μερικά πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα  όπως  ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων έγινε πραγματικότητα για το 78% των ερωτώμενων , ενώ το 80% μείωσε τις εξόδους του.

Το 90% δεν έχει σκεφτεί ή δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε ηλεκτρονική αγορά των προϊόντων που συνήθως προμηθεύεται από super-market . Όσον αφορά την εσπευσμένη αγορά και αποθήκευση προϊόντων καταναλωτικών για ώρα ανάγκης  το 70% απαντά όχι/μάλλον όχι στην ερώτηση. Αντιθέτως, το   52% έχει προχωρήσει σε προμήθεια-αναζήτηση ιατρικών μασκών και  το 82% έχει αγοράσει ή αναζητήσει αντισηπτικό  υγρό/μαντιλάκια .

Για τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία μέχρι στιγμής για την πανδημία το 62% απαντά πως είναι αρκετά για να σταματήσουν την εξάπλωση της και το 38% ότι χρειάζονται και άλλα.

Χειροκροτούν το  «λουκέτο» στα σχολεία  επιθυμούν αναβολή  της Θείας Κοινωνίας

Το 89% των ερωτώμενων  θεωρεί απαραίτητο το κλείσιμο των σχολειών και υπερβολικό  το θεωρεί μόνο το 11%. Στην ερώτηση: «Θα αναβάλλατε την μετάληψη (Θεία Κοινωνία) λόγω κορωνοϊού;», το 71% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 29% όχι/μάλλον όχι.

Το 75% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 25% όχι/μάλλον όχι  στην ερώτηση : “Εσείς στην οικογένεια σας έχετε λάβει μέτρα για την προφύλαξη των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες;

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι οι ερωτώμενοι  χωρίζονται στα τρία όσον αφορά στο ερώτημα των αιτιών εμφάνισης του covid-19. To 30 % θεωρεί σωστή την  άποψη ότι κορονοϊός διέρρευσε από εργαστήριο για να προκληθεί παγκόσμια αστάθεια. Το 37 % υποστηρίζει την άποψη ότι ο  κορονοϊός ξεκίνησε από την Κίνα και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της,  ενώ το 33% υιοθετεί την απάντηση δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα