back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Covid-19: Υπερβαίνουν τις 170.000 τα κρούσματα – Στους 6.500 οι νεκροί – Επίκεντρο η Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Με την  Ευρώπη να έχει καταστεί πλέον το επίκεντρο της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό, ξεπέρασε παγκοσμίως τους 6.500 .

Η Ισπανία ανακοίνωσε 105 νέους θανάτους  σε διάστημα 24 ωρών και έχει φθάσει στους 292 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.  Η Κίνα παραμένει η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών (3.199), όμως στην Ευρώπη καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση του ιού, με 1.907 θανάτους, εκ των οποίων 1.809 στην Ιταλία και 288 στην Ισπανία, τις δύο πλέον πληγείσες χώρες της ηπείρου.

Η  κατάσταση στην Ιταλία  είναι μια τραγωδία σε πλήρη εξέλιξη. Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό αυξήθηκε στους 1.809 χθες , από 1.441 που ήταν το Σάββατο. Σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 368 άνθρωποι. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στις 24.747, από 21.157 το περασμενο Σάββατο. Την ίδια ώρα, 2.335 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.996

Τα συστήματα υγείας της Λομβαρδίας, της Εμίλια Ρομάνια και του Βένετο, το επίκεντρο της επιδημίας στην Ιταλία, θεωρούνται από τα καλύτερα της Ευρώπης, αλλά φθάνουν στα όριά τους. Οι εστίες στην βόρεια Ιταλία εντοπίζονται στο Μπέργκαμο και την Μπρέσια, αλλά εκφράζονται φόβοι για μεγάλη εξάπλωση στο ίδιο το Μιλάνο, γεγονός που θα οδηγήσει σε ασφυξία τα νοσοκομεία.

Στην Γαλλία οι νεκροί ειναι 127 , στη Μεγάλη Βρετανία 35, στην Ολλανδία 20, Ελβετία 14, Γερμανία 11,Σαν Μαρίνο 7,Βέλγιο 4,ΕΛΛΑΔΑ 4,Νορβηγία 3, Σουηδία 3, Πολωνία 3, Δανία 2,Ιρλανδία 2, Βουλγαρία 2, Αυστρία 1, Σλοβενία 1, Λουξεμβούργο 1, Αλβανία 1, Ουγγαρία 1 και Ουκρανία 1 νεκρός.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ), η Ευρώπη αποτελεί πλέον «το επίκεντρο» της πανδημίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη επέβαλε περιορισμούς στις εξαγωγές προστατευτικού ιατρικού εξοπλισμού, για να εγγυηθεί τον εφοδιασμό των χωρών-μελών της. Η Ισπανία μάλιστα, η χώρα με τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στη Γηραιά Ήπειρο, επέβαλε μέτρα περιορισμού των κινήσεων του πληθυσμού της και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες. Πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, επιτρέποντας την διέλευση μόνο εμπορευμάτων.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση περιορίζει τις εξαγωγές  εξοπλισμού προστασίας

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει τις εξαγωγές προστατευτικών μασκών και άλλου εξοπλισμού προστασίας, για να διασφαλίσει την δική της τροφοδοσία απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Υιοθετήσαμε σήμερα ένα σύστημα αδειοδότησης εξαγωγών για το ιατρικό υλικό. Αυτό σημαίνει ότι γι΄αυτές τις εξαγωγές εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να δίνεται άδεια από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε βίντεο που ανέβηκε στον λογαριασμό της στο Twitter.

 

Newsroom Αθήνα 984

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα