back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Κατηγορεί τις ΗΠΑ για προσπάθεια ιδιοποίησης προγράμματος ανάπτυξης εμβολίου

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπάθησαν να ιδιοποιηθούν πρόγραμμα παρασκευής εμβολίου για τον κορoνοϊό που βρίσκεται σε εξέλιξη σε γερμανικό εργαστήριο, προειδοποιώντας ότι θα κάνει τα πάντα ώστε το εμβόλιο να παρασκευασθεί στην Ευρώπη.

«Η Γερμανία δεν είναι προς πώληση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχόφερ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Die Welt για την απόπειρα του Ντόναλντ Τραμπ να βάλει χέρι σε γερμανικό εργαστήριο προσφέροντας ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.

Το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα από την επιτροπή κρίσης της κυβέρνησης που είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση της επιδημίας.

Στο επίκεντρο του γερμανοαμερικανικού μπρα ντε φερ, το εργαστήριο CureVac, με έδρα του Τούμπινγκεν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Πρόκειται για ένα από τα εργαστήρια που εργάζονται επί ενός εμβολίου κατά του Covid-19 και επιδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση. Δηλώνει ότι βρίσκεται σε απόσταση λίγων μηνών από την παρουσίαση ενός εμβολίου για αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την Die Welt, ο Τραμπ προσπαθεί να προσελκύσει τους Γερμανούς επιστήμονες που εργάζονται στο πρόγραμμα προσφέροντας να επενδύσει εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία για να εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα για τη χώρα του

Στην περίπτωση αυτή, το εμβόλιο «θα ήταν αποκλειστικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) και απάντησε ότι οι πληροφορίες του γερμανικού Τύπου είναι «σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές».

Ο εκπρόσωπος που δεν κατονομάσθηκε δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει έλθει σε επαφή με 25 φαρμακευτικά εργαστήρια που δηλώνουν ότι έχουν τη δυνατότητα παρασκευής εμβολίου και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «οποιαδήποτε λύση βρεθεί θα τη μοιρασθούν με τον υπόλοιπο κόσμο».

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα