back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδ. Γεωργιάδης: Πρόστιμα έως και 1 εκατ. ευρώ σε όσους αισχροκερδούν

Διαβάστε επίσης

Αυστηρή προειδοποίηση έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε όσους προσπαθούν να αισχροκερδήσουν εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά λόγω των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του νέου κορονοϊού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως οι επιχειρηματίες που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση θα έρθουν αντιμέτωποι με χρηματικά πρόστιμα που θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φτάνουν έως και το ένα εκατ. ευρώ.

Τόνισε επίσης πως θα υπάρχει διάταξη που θα ορίζει ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε διευκρινίσεις για τα καταστήματα που κλείνουν αλλά και για αυτά που μένουν ανοικτά , επαναλαμβάνοντας ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας τροφίμων. Όσον αφορά τις μάσκες και τα αντισηπτικά διαβεβαίωσε ότι στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο μάσκες ενώ και για τα αντισηπτικά δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά θα γίνουν εισαγωγές αιθανόλης κι από άλλες χώρες για να μην υπάρχει καμμία έλλειψη και στο μέλλον. Ωστόσο, όπως είπε- μπήκε πλαφόν στα αντισηπτικά, τρεις συσκευασίες ανά πελάτη.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμα ότι το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ διευρύνεται από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτά για τις επόμενες 4 Κυριακές.

Τι προβλέπει η νέα ΠΝΠ

Με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναστέλλεται από 18.3.2020 η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό (δηλαδή των εμπορικών καταστημάτων).

Με βάση όσα είπε ο υπουργός, η αναστολή λειτουργίας από 18.3.2020 δεν αφορά σε ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας. Ενδεικτικά δεν αφορά στα:

– σούπερ μάρκετ

– φαρμακεία

– φούρνους

– κρεοπωλεία

– μανάβικα

– μπακάλικα

– μίνι μάρκετ

– delivery (στη διατροφή)

– περίπτερα

– πρατήρια υγρών καυσίμων

– τράπεζες

– υπηρεσίες courier

– συνεργεία αυτοκινήτων

– pet shops

– καταστήματα γεωργικών προϊόντων

– καταστήματα που σχετίζονται με επισκευές (ενδεικτικά, οπτικών ειδών, κινητής τηλεφωνίας)

Διεύρυνση ωραρίου σούπερ μάρκετ

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 – 22:00 και θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.

Χριστιάννα Κούσιου, Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα