back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας – Μειωμένα τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Διαβάστε επίσης

Αναστέλλεται από σήμερα 17/3 και έως το τέλος Απριλίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ενώ με ρυθμούς Σαββατοκύριακου κινούνται τα μέσα μεταφοράς στην πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ προχώρησε από τη Δευτέρα 16/3 στην εφαρμογή ειδικού προγράμματος δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οδηγοί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, με στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση κατά 50% της κίνησης των επιβατών που έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα.

Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ συστήνει στους επιβάτες την ελαχιστοποίηση των εγχρήματων συναλλαγών και τη χρήση καρτών στα εκδοτήρια, με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού. Παράλληλα, αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, απόφαση που έλαβε η διοίκηση του ΟΑΣΑ μετά από αίτημα των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται, πως ήδη ο ΟΑΣΑ έχει εντατικοποιήσει τα μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού διενεργώντας πρόσθετες απολυμάνεις από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων για την προστασία επιβατικού κοινού και εργαζομένων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα