back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ικανοποιημένη η ΠτΔ για το αποτρεπτικό έργο των δυνάμεων στον Έβρο

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τις προβλεπόμενες τιμές, χωρίς τιμητικό άγημα και την στρατιωτική μπάντα, λόγω Κορονοϊού, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ στο στρατόπεδο Παπάγου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου, για θέματα ασφάλειας και άμυνας, αλλά και για άλλα θέματα αρμοδιότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στην αίθουσα Τιμών «Ιωάννης Καποδίστριας».

Κατά το Σύνταγμα της χώρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι και Αρχηγός των Ε.Δ.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης με τη ιμοιρίτισσα ανθυπολοχαγό του Λόχου Άμεσης Επέμβασης , που υπηρετεί στις Καστανιές Έβρου. Η ανθυπολοχαγός ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ενεργειών αποτροπής δηλώνοντας την αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεων για την επίτευξη των στόχων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες και την πλήρη συμπαράσταση και υποστήριξη όλων, στο έργο που επιτελούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή για την αποτροπή της παράνομης εισόδου προσφύγων-μεταναστών στη χώρα μας.

Με την ευκαιρία της συγκεκριμένης συνομιλίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να επισκεφθούν την περιοχή, κάτι το οποίο αποφασίσθηκε να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα