back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Αναβλήθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στο Οχάιο λόγω κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Ο κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ ΝτεΓουάιν, αποφάσισε να αναβληθεί η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ λόγω του κορονοϊού.

Αν και αρκετοί βουλευτές ήταν αντίθετοι, όπως και ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ο κυβερνήτης αποφάσισε να αναβληθεί η διαδικασία, αψηφώντας δικαστική απόφαση που απέρριπτε τη σχετική ομαδική προσφυγή πολιτών ηλικίας άνω των 65 ετών.

Πέρα από το Οχάιο, η Φλόριντα, η Αριζόνα και το Ιλινόι θα προχωρήσουν κανονικά σήμερα στην εκλογική διαδικασία. Στο Οχάιο, αλλά και στις άλλες τρεις Πολιτείες, αναμενόταν να επικρατήσει άνετα ο Τζο Μπάιντεν του Μπέρνι Σάντερς. Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί το πότε θα γίνει η εσωκομματική διαδικασία, με τον ΝτεΓουάιν να μην αποκλείει να διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου.

Ήδη, λόγω του κορονοϊού, έχουν αναβάλει την διαδικασία οι Πολιτείες της Τζόρτζια, της Λουιζιάνα και του Κεντάκι.

Ο Τραμπ διαφωνεί

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είναι «αχρείαστη» η αναβολή των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού.

Η δήλωση του Τραμπ ήρθε λίγο αφότου ο κυβερνήτης του Οχάιο συνέστησε την αναβολή των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη στην πολιτεία, που έχει πληγεί από την πανδημία.

«Αφήνω στις πολιτείες να αποφασίσουν, είναι σοβαρό πράγμα να αναβληθούν οι εκλογές, αλλά νομίζω ότι η αναβολή είναι αχρείαστη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ ΝτεΓουάιν, είχε ανακοινώσει την πρότασή του για αναβολή των προκριματικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για την Τρίτη στην πολιτεία του «μέχρι τις 2 Ιουνίου 2020».Δεδομένου ότι δεν έχει την εξουσία να αναβάλει μονομερώς τις εκλογές, «θα υποβληθεί μια προσφυγή ενώπιον του δικαστηρίου για την αναβολή» των εκλογών, τόνισε με ανάρτησή του στο twitter.

Οι αρχές των τεσσάρων πολιτειών που πρόκειται να ψηφίσουν την Τρίτη, η Αριζόνα, η Φλόριντα, το Ιλινόι και το Οχάιο, έχουν μέχρι στιγμής αναφέρει ότι διατηρούν την ημερομηνία των εκλογών, παρά την αναγγελθείσα αναβολή άλλων εκλογών που προγραμματίζονται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα