back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Καμπανάκι» από τους κατοίκους του Ζωγράφου για τον δρόμο της Γεωργίου Παπανδρέου

Διαβάστε επίσης

Σε ένα από τα πολυσύχναστα σημεία, στην περιοχή Ζωγράφου, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, καταγράφονται εδώ και καιρό σημαντικά προβλήματα όσον αφορά την περιποίηση του χλοοτάπητα από την αρμόδια υπηρεσία πρασίνου του δήμου.

Σε πολλά σημεία του δρόμου ο χλοοτάπητας έχει φθαρεί από τον χρόνο, ενώ σε όλη την διαδρομή το ακούρευτο γκαζόν έχει φτάσει σχεδόν τα 30 cm σε ύψος μαζί με τσουκνίδες και άλλα χόρτα που έχουν φυτρώσει. Η τοπική κοινωνία ζητά την άμεση παρέμβαση της νέας δημοτικής αρχής για να αλλάξει άρδην η σημερινή εικόνα σε έναν δρόμο που μόλις πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει αλλαγή του χλοοτάπητα σε όλα τα σημεία του δρόμου με την στρώση έτοιμου φυσικού χόρτου σε λωρίδες. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Δήμος άργησε πολύ φέτος να κόψει τα χόρτα με αποτέλεσμα την σημερινή εικόνα. Όπως και να έχει αυτό που ζητούν είναι να αρχίσει άμεσα ο καθαρισμός και το κόψιμο των χόρτων στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σε όλα τα σημεία του δρόμου παραμένει ακούρευτο το γκαζόν, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε ύψος ακόμη και τα 20cm. Σε άλλα σημεία της διαδρομής έχει ξεθωριάσει εντελώς το χορτάρι και σε κάθε νεροποντή τα μεγάλα «μπαλώματα» μετατρέπονται σε ένα βάλτο. Σε αυτά τα σημεία έχουν μάλιστα φυτρώσει πολλές τσουκνίδες και χόρτα.

[su_slider source=”media: 173938,173937,173936,173935,173934,173933″ width=”400″ height=”660″ title=”no”]

Άμεση παρέμβαση

Η τοπική κοινωνία ζητά την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα σε όλο τον δρόμο, τονίζοντας ότι η Γεωργίου Παπανδρέου αποτελεί καθημερινά σημείο συνάντησης πολλών ανθρώπων όλων των ηλικιών και κυρίως γονέων με τα παιδιά τους. Ο δρόμος, σε όλη την διαδρομή του, διαθέτει παγκάκια για τους περιπατητές και τρία πανέμορφα συντριβάνια, πρόσφατα ανακαινισμένα και καθαρισμένα.

Το πρόβλημα είναι γενικότερο

«Δεδομένου μάλιστα ότι, μόλις πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή ανακατασκευή και τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα σε όλη την διαδρομή, καθιστά πιο επιτακτική την αναγκαιότητα για άμεση επίλυση του», τονίζουν οι περισσότεροι κάτοικοι.
Τέλος, να σημειωθεί ότι αυτό το φαινόμενο-πρόβλημα που παρουσιάζεται στον δήμο Ζωγράφου καταγράφεται και σε πολλούς άλλους μεγάλους δήμους της Αττικής που αφήνουν απεριποίητες περιοχές με γκαζόν και πάρκα.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα