back to top
19.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

19.1 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ομαλοποιείται η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ – Τι ψωνίζουν οι καταναλωτές

Διαβάστε επίσης

Τα νέα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ τέθηκαν από χθες σε ισχύ, και μετά τις πρώτες εικόνες με τις ουρές κόσμου και την πολυκοσμία, φαίνεται πως σήμερα δεύτερη μέρα εφαρμογής τους να ομαλοποιείται η κατάσταση.

Οι ουρές σε πολλά σούπερ μάρκετ δεν υπάρχουν από το πρωί, οι πελάτες φαίνεται να έχουν συμμορφωθεί απόλυτα με τα νέα δεδομένα και τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού. Όλοι τους τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων, ενώ από τα σούπερ μάρκετ τηρούνται αυστηρά τα νέα μέτρα για είσοδο των πελατών με κάρτα και την αναλογία των 10 τμ μέσα στο κατάστημα. Διευθυντές σούπερ μάρκετ μίλησαν στον Αθήνα 9.84 και ανέφεραν ότι όλα βαίνουν καλά και πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων . « Όλα πάνε καλά και ομαλά. Ο κόσμος πλέον έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το αίσθημα ευθύνης σε αυτή την δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ένας από τους διευθυντές σούπερ μάρκετ των Αμπελοκήπων.

Τηρούνται στο ακέραιο τα νέα μέτρα

Αυστηρά είναι τα μέτρα ασφάλειας και εντός των σούπερ μάρκετ. Στην είσοδο των σούπερ μάρκετ υπάρχει αντισηπτικό υγρό για προσωπικό και πελάτες, οι υπάλληλοι είναι όλοι εφοδιασμένοι με γάντια και προστατευτικές μάσκες, στα ταμεία υπάρχουν διακριτικές γραμμές που τηρούνται οι αποστάσεις των 2 μέτρων μεταξύ των πελατών. Παράλληλα, στα νέα μέτρα εντάσσεται η μη τοποθέτηση του καλαθιού πάνω στους χώρους των ταμείων αλλά το απευθείας άδειασμα το προϊόντων ένα προς ένα από τον καταναλωτή πάνω στους πάγκους, με στόχο την μη μετάδοση του ιού.

Τι ψωνίζουν οι καταναλωτές

Καταναλωτές γεμίζουν τα καρότσια τους κυρίως με χαρτί υγείας, χλωρίνες, καθαριστικά, γάλατα αλλά και φαγητά μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, ζυμαρικά και αλεύρι.
Πάντως, το μήκος και η διάρκεια στις ουρές των σούπερ μάρκετ τις επόμενες ημέρες θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε περαιτέρω επέκταση του ωραρίου την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού.

Αυτό πάντως που έχει σημασία, όπως μας είπαν άνθρωποι των σούπερ μάρκετ, είναι ότι και κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας, κυρίως τις απογευματινές ώρες μέχρι το κλείσιμο, καταγράφηκε απόλυτη ομαλότητα από άποψης κόσμου και προσέλευσης, χωρίς κανένα πρόβλημα με πολυκοσμία και ουρές.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα