back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Και η Κίνα στη μάχη για το εμβόλιο – Πράσινο φως για έναρξη κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους

Διαβάστε επίσης

Στη μάχη για την ανάπτυξη εμβολίου για τον νέο κορονοϊό μπαίνει δυναμικά και η Κίνα, οι Αρχές της οποίας άναψαν το πράσινο φως σε ερευνητές για να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές ασφαλείας σε ανθρώπους.

Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών πήραν σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας την έγκριση για να ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές πρώτης φάσης ενός πειραματικού εμβολίου αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα, την ώρα που η πανδημία της COVID-19 έχει προκαλέσει πάνω από 7.000 θανάτους ανά την υφήλιο. Αντίστοιχες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους έχουν ξεκινήσει και στις ΗΠΑ ενός εμβολίου που ανέπτυξαν το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων μαζί με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.

Λεπτομέρειες στη βάση δεδομένων καταχώρησης κλινικών δοκιμών στην Κίνα δείχνουν, σύμφωνα με το Reuters, ότι θα στρατολογηθούν 108 υγιή άτομα για τη δοκιμή της «Φάσης 1», που θα εξετάσει κατά πόσο το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές για τους ανθρώπους, και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Τη δοκιμή θα διεξάγουν η Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας και η εταιρεία βιοτεχνολογίας CanSino Biologics που έχει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ. Ειδικοί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τα μέσα του 2021 προκειμένου να κυκλοφορήσει ένα πλήρως δοκιμασμένο και εγκεκριμένο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, αν και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ελπίζει πως η Ευρώπη ίσως έχει στα χέρια ένα εμβόλιο ακόμη και πριν το φθινόπωρο.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα