back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Der Spiegel: πακέτο 40 δις της γερμανικής κυβέρνησης προς επιχειρήσεις – τέλος οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί

Διαβάστε επίσης

Πακέτο στήριξης ύψους 40 δις ευρώ προς ατομικές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού φαίνεται ότι επεξεργάζεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel.

Τα 10 δις θα διατεθούν υπό τη μορφή άμεσων επιδοτήσεων σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα 30 υπό μορφή δανείων.

Ο oμοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σκοπεύει να οργανώσει το εν λόγω ταμείο υπό μορφή ομοσπονδιακού ειδικού ταμείου το οποίο θα μπορεί να δανείζεται ανεξάρτητα.

Φέρει την προγραμματική ονομασία “Ταμείο Αλληλεγγύης”. Τα σχέδια καταρτίστηκαν από εμπειρογνώμονες των ομοσπονδιακών υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας.

Επειδή το ειδικό ταμείο θα διαθέτει την πιστοληπτική ικανότητα του γερμανικού κράτους, θα μπορεί να δανείζεται φθηνά και, εν συνεχεία, να διαθέτει πόρους σε όσους πλήττονται οικονομικά από τον κορονοϊό εξίσου φθηνά.

Αυτό το πρόγραμμα θα σημάνει την απομάκρυνση από το λεγόμενο “μαύρο μηδενικό”, όπως αποκαλούν οι Γερμανοί τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επίτευγμα του προηγούμενου υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός θα απαιτηθεί για την εφαρμογή του μέτρου.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα