back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενισχύεται ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Με 14 μεγάλα και 21 μικρότερα πλυστικά οχήματα ενισχύεται από την Δευτέρα ο στόλος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του σχεδιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη για μια πόλη πιο καθαρή και ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο, πιο ισχυροποιημένη στον τομέα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Ταυτόχρονα αναμένονται πολύ σύντομα και 10 ολοκαίνουργιες υδροφόρες.

Πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας οχήματα, που με την καθοριστική συμβολή περίπου 150 ανθρώπων της Διεύθυνσης Καθαριότητας θα έχουν αποφασιστική συνδρομή στην σημαντική βελτίωση της καθαριότητας στην πόλη. Ταυτόχρονα όμως και στην απολύμανση δρόμων, πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, πλατειών και άλλων πολυσύχναστων σημείων της πόλης όπως οι χώροι γύρω από νοσοκομεία, σταθμοί μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια, πάρκα και γενικότερα όπου συγκεντρώνεται κόσμος.

Η ενίσχυση καθαριότητας και απολύμανσης θα είναι πολύ μεγάλη αν ληφθεί υπόψιν ότι μέχρι τώρα ο Δήμος Αθηναίων διέθετε 10 μικρά πλυστικά μηχανήματα και 10 υδροφόρες, κάτι που σημαίνει ότι οι δυνάμεις που θα έχει πλέον στην διάθεση του θα είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο αποτελεσματικές.

Τα νέα οχήματα θα βρίσκονται σε δυο βάρδιες καθημερινά και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας και μαζί με τον υπάρχοντα στόλο από πλυστικά, σάρωθρα, πλυστικά κάδων και υδροφόρες θα πλένουν και θα απολυμαίνουν ταυτόχρονα με χρήση ειδικού απολυμαντικού υγρού σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι άνθρωποι που εργάζονται στα μέσα αυτά είναι εξοπλισμένοι με ειδικές μάσκες και στολές έτσι ώστε να κάνουν την δουλειάς τους όχι μόνο με αποτελεσματικότητα αλλά και με απόλυτη ασφάλεια.

Μπακογιάννης: Περισσότερα όπλα πρόληψης – Περισσότερα εργαλεία προστασίας

«Ήρθαν στην κατάλληλη στιγμή. Την ώρα που χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα πρόληψης, περισσότερα εργαλεία προστασίας. Όλοι οι άνθρωποι μας, όλα τα μέσα του Δήμου σε αυτή την τεράστια προσπάθεια να κρατηθούμε όλοι μακριά από τον ιό. Όλοι εδώ τώρα, όλοι εδώ και όταν όλα αυτά θα είναι παρελθόν», τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα