back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κροατία: Απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων, κλείσιμο καταστημάτων

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, χθες βράδυ, υπογράμμισε ότι η Κροατία έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να εμποδίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ζόραν Μιλάνοβιτς κάλεσε το κοινό να ακολουθήσει τις οδηγίες της Αρχής Πολιτικής Προστασίας.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της απαγόρευσης όλων των δημόσιων εκδηλώσεων και συναθροίσεων και του κλεισίματος των καταστημάτων, με εξαίρεση αυτών που πωλούν τρόφιμα και προϊόντα υγιεινής, η οποία τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (18 Μαρτίου).

Κλειστά όλα τα σημεία συναθροίσεων λόγω κορονοϊού

Όλα τα μουσεία, τα θέατρα, οι σχολές χορού, οι βιβλιοθήκες, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα γυμναστήρια θα κλείσουν και θα ακυρωθούν όλοι οι αθλητικοί αγώνες και οι θρησκευτικές συναθροίσεις.
Τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα αρτοποιεία, τα περίπτερα, τα εξειδικευμένα καταστήματα με παιδικό εξοπλισμό και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα καταστήματα τροφίμων για ζώα συντροφιάς θα παραμείνουν ανοιχτά.

«Υπέγραψα μια απόφαση για την τροποποίηση του νόμου περί πολιτικής προστασίας, δίνοντας μεγαλύτερες εξουσίες στην Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας. Περιμένω από όλους μας να τηρούμε σοβαρά τις οδηγίες και τις αποφάσεις που εκδίδει η Αρχή, διότι σε αυτή την κρίση που αντιμετωπίζουμε, το κράτος δουλεύει προς όφελός μας, εργάζεται πολύ και κάνει καλή δουλειά», είπε ο Κροάτης πρόεδρος στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
«Η προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς να τηρήσουμε τους κανόνες για τους οποίους μιλούσαμε για μέρες, θα κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας, μεταξύ της διάρκειας ή της βραχύτητας αυτής της κρίσης, όχι απαραίτητα μεταξύ ζωής και θανάτου», υπογράμμισε.

87 κρούσματα κορονοϊου στη χώρα

Τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα είχαν ανέλθει μέχρι αργά χθες το απόγευμα σε 87. Έξι ήταν τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των γιατρών που έχουν νοσήσει σε εννέα. Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος ανακοίνωσε ότι πέντε ασθενείς με κορονοϊό ανάρρωσαν πλήρως και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα