back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κραυγή αγωνίας και από τα ΚΤΕΟ

Διαβάστε επίσης

Συνωστισμός πολιτών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, παρατηρείται, τις τελευταίες ημέρες, στα ΚΤΕΟ της Αθήνας, παρά την παράταση της ισχύος των δελτίων τεχνικού ελέγχου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ ζητά την παύση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, με απόφαση του ελληνικού δημοσίου, επισημαίνοντας ότι και στα ΚΤΕΟ υπάρχει υψηλότατος κίνδυνος μετάδοσης με όλες τις, εξ αυτού του λόγου, συνέπειες.

«Ιδίως τις πρωινές ώρες, είμαστε γεμάτοι, με τις γραμματείς να προσπαθούν να εκκενώσουν τον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης και να να πείσουν τον κόσμο να παραμένει στον προαύλιο χώρο. Είναι πολύ δύσκολο για μας.  Έρχονται πελάτες με τους περισσότερους να είναι μεγάλης ηλικίας, που έχουν ραντεβού μετά από 15 μέρες καθώς φοβούνται πως θα κλείσουν τα ΚΤΕΟ», λέει στον Αθήνα 9.84 η Πέλη Κανελλοπούλου, υπάλληλος σε ΚΤΕΟ της Αθήνας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του Covid-19, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρατείνει την ισχύ  των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) μέχρι τις 30 Απριλίου, γεγονός που συνεπάγεται ότι όποιο δελτίο λήγει μπορεί να μην ανανεωθεί μέχρι τότε. Παράλληλα αποφασίστηκε να μην γίνουν και οι εξετάσεις υποψηφίων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματισμένες για την 30η Μαρτίου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ  σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η πρόσφατη παράταση της ισχύος των Δελτίων Ελέγχου έως την 30/4/2020 αδιαμφισβήτητα εντάσσει τις επιχειρήσεις των ΚΤΕΟ στις πληγείσες, αφού ανακόπτει την προγραμματισμένη πελατειακή ροή που διασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους.

Ωστόσο, ατυχώς δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον άνω υπαρκτό κίνδυνο που απειλεί την υγεία και τη ζωή μας, αφού από τη μία στερεί από τα ΚΤΕΟ το αντικείμενο δράσης τους, αλλά από την άλλη δεν προβλέπει ρητά και πανηγυρικά την αναστολή λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να παραμένει ολοζώντανη η άνω κρίσιμη απειλή και η πραγμάτωση αυτής ή μη να εξαρτάται από την αυθαίρετη αντίληψη και την ανέλεγκτη κρίση του καθενός».

Τα αιτήματα

1. Ρητή επισφράγιση της αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ της χώρας, για όσο κρίνεται σκόπιμο από τους καθ’ ύλην αρμοδίους φορείς,
2. Ισόχρονη αναστολή της υποχρέωσης ΚΤΕΟ και κάρτας ελέγχου καυσαερίων για όλους τους υπόχρεους πολίτες,
3. Αναστολή για εύλογο χρονικό διάστημα μετά την επανέναρξη λειτουργίας των ΚΤΕΟ, των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι τρίτων, π.χ. Προμηθευτών, Εκμισθωτών, Ελληνικού Δημοσίου, ΕΦΚΑ κλπ.
4. Λήψη ειδικών μέτρων για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού και για την αποτελεσματική οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα