back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Γ. Πατούλη με δημάρχους Αττικής για τις ανάγκες των Δήμων

Διαβάστε επίσης

Η αυστηρή επιτήρηση των προληπτικών μέτρων που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, η καταγραφή των αναγκών των Δήμων, αλλά και ο συντονισμός των δράσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με δημάρχους της Αττικής.

«Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο, απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση, ψυχραιμία και παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης και κάλεσε όλους τους δημάρχους να αυξήσουν τα μέτρα επιτήρησης σε χώρους συγχρωτισμού πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι έκλεισε το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίον του ‘Αρεως, το ‘Αλσος Φινόπουλου και το Αττικό ‘Αλσος.

Εστίασε στη σημασία της, καθοδήγησης αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών και κάλεσε τους δημάρχους να αναρτήσουν στις ιστοσελίδες των Δήμων πληροφορίες για το τηλεφωνικό κέντρο 1110 που έθεσε σε λειτουργία η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ με παροχή πληροφοριών για τον κορονοϊό και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες, ενώ οι πολίτες καταγγείλουν και κρούσματα αισχροκέρδειας.

Ο κ. Πατούλης ζήτησε από τους δημάρχους να επικοινωνήσουν στο μεγαλύτερο βαθμό τις δράσεις της Περιφέρειας για τη διευκόλυνση και στήριξη των πολιτών. «Έχουμε αναλάβει στοχευμένες πρωτοβουλίες και απευθύναμε συστάσεις για την ενίσχυση των προληπτικών μέτρων (κλείσιμο σχολείων, παιδικών χαρών, ΚΑΠΗ) που υιοθετήθηκαν άμεσα» τόνισε και εστίασε στην πρωτοβουλία για την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση την οποία αξιοποιούν πάνω από 22.000 μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Στο αίτημα των δήμαρχων για υλικά προστασίας από τον κορωνοϊό ενημερώθηκαν ότι σύντομα η Περιφέρεια θα τους διαθέσει 100.000 ατομικές και 30.000 επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικών.

Σχετικά με την πρωτοβουλία που έλαβαν η Περιφέρεια Αττικής, η δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε αίμα, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θερμή ανταπόκριση των δημάρχων

Αναφορικά με την μη τήρηση των προληπτικών μέτρων στις λαϊκές αγορές ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη λειτουργίας τους με την προϋπόθεση όμως να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα τήρησης των όσων έχουν αποφασιστεί.

Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε ότι σύντομα θα τους παραδοθούν κάδοι ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων, στο πλαίσιο της υλοποίησης τους στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχιστούν προκειμένου να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας των πολιτών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα