8.6 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

8.6 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Γιώργος Γεραπετρίτης στον Αθήνα 9.84: «Θα υπάρξει μεγάλη αυστηρότητα από την πολιτεία. Ο,τι κερδίσαμε με οδύνη εύκολα μπορεί να ανατραπεί  αν επιδειχθούν συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στους κανόνες απαγόρευσης συγχρωτισμού»

Διαβάστε επίσης

23-03-2020

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των ήδη ληφθέντων μέτρων για την προστασία των πολιτών από την πανδημία του kov-19, άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου δεν απέκλεισε λήψη και άλλων όπως το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, καθώς και την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας, ενδεχομένως και πτήσεων. «Την πρώτη ημέρα εφαρμογής  μέτρων δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι οι πολίτες, αλλά θα υπάρξει μεγάλη αυστηρότητα εκ  μέρους της πολιτείας. Ο,τι κερδίσαμε με οδύνη και πολύ κόπο εύκολα μπορεί να ανατραπεί  αν επιδειχθούν συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με τους κανόνες απαγόρευσης συγχρωτισμού»

Ειδικότερα, για την απόφαση αναστολής της αεροπορικής σύνδεσης με Βρετανία και Τουρκία ανέφερε ότι δεν θα πραγματοποιείται καμία πτήση από τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Μαρτίου, παρά μόνον σε περίπτωση ανάγκης συγκροτημένου προγράμματος επαναπατρισμού.

Σε ερώτηση για την απόδοση των μέχρι στιγμής μέτρων, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι « η εικόνα αποτυπώνεται στην πραγματική κατάσταση της κοινωνίας μετά από 15 ημέρες και για τα σημερινά στις 10 Απριλίου». Και συνέχισε: «Λαμβάνουμε μέτρα 25 ημέρες νωρίτερα από άλλες χώρες Αν υπάρξει συμμόρφωση χωρίς εφησυχασμό, δεν θα έχουμε τις τραγικές εικόνες της υπόλοιπης Ευρώπης.»

Σε σχέση με την ανάπτυξη επιπλέον ΜΕΘ και την διασφάλιση των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών, ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο με σκοπό την ενίσχυση του υπουργείου Υγείας. «Είναι μια δύσκολη άσκηση. Ήδη προσελήφθησαν 2 χιλιάδες άνθρωποι, χίλιοι από τους οποίους βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία. Λόγω των καλών διπλωματικών σχέσεων με την Κίνα, παραλάβαμε  ένα εκατομμύριο 100 χιλιάδες μάσκες, ενώ το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται μια ακόμα παρτίδα 13 εκατομμυρίων.»

Για τα μέτρα προστασίας των αστυνομικών, τόνισε ότι έχουν δοθεί κυρίως γάντια και μάσκες και η ροή του υλικού ανανεώνεται διαρκώς.

Οπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο που να μην κοινοποιείται στην κοινωνία. «Υπήρξε και θα υπάρξει εξαιρετικά διαφανής ενημέρωση των πολιτών, με απόδοση συγκεκριμένων στοιχείων σε καθημερινή βάση. Η τακτική επαφή του Πρωθυπουργού με την κοινωνία δεν είναι κάτι αυτονόητο σε άλλες χώρες, αλλά ούτε και στη δική μας παράδοση. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα και στηριζόμαστε σε μια σχέση ειλικρίνειας με τον πολίτη»

Τέλος, για την κατάσταση στα χερσαία μας σύνορα στον Εβρο είπε:«Υπάρχουν αναζωπυρώσεις που δεν φαίνονται να είναι κατ ανάγκην συντονισμένες πάντοτε από την Τουρκική κυβέρνηση ή από κάποιο διπλωματικό σχέδιο ανάπτυξης πίεσης. Δεν υπάρχει μεγάλη ύφεση και εξακολουθεί η φρούρηση από την ΕΛΑΣ και τις ένοπλες  δυνάμεις της χώρας από κοινού με εκείνες της Φρόντεξ, όπως και μεμονωμένων ευρωπαικών κρατών.»

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα