back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές

Διαβάστε επίσης

Με ελάχιστους πάγκους και χαμηλή καταναλωτική κίνηση  βρίσκει η  πρώτη μέρα της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.

Οι λαϊκές, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας, λειτουργούν με τους μισούς παραγωγούς, οι πάγκοι των οποίων έχουν πλέον απόσταση 5 μέτρων ο ένας από τον άλλον. Στη συνέχεια, εκ περιτροπής ανά εβδομάδα θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί.

Στην λαϊκή αγορά της περιοχής Ζωγράφου, στον δρόμο της Αγίας Λαύρας, είναι ελάχιστοι όσοι προσήλθαν για να ψωνίσουν οπωροκηπευτικά, όταν υπό κανονικές συνθήκες υπήρχαν αυτή την ώρα πολλοί καταναλωτές με τα καροτσάκια τους.

Οι παραγωγοί εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η πολιτεία μία μέρα πιο πριν εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης των λαϊκών αγορών μέσα στο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, τονίζουν ότι «με τα νέα δεδομένα και την λήψη αυτών των αυστηρών μέτρων φαίνεται ότι μεθοδεύεται σιγά-σιγά το κλείσιμο των λαϊκών και η επικράτηση των πολυεθνικών σούπερ μάρκετ».

«Τα μέτρα μας εφαρμόζονται ευλαβικά. Τους ευχαριστώ όλους», έγραψε στο Twitter  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα