back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Την φιλοξενία των αστέγων δρομολογεί ο δήμος Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Αγώνα δρόμου έχουν ξεκινήσει οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να δοθεί λύση για τους άστεγους της πρωτεύουσας.

Οι υπηρεσίες του δήμου αναζητούν κτιριακές υποδομές μέσα στο οποίες θα φιλοξενηθούν όλοι οι άστεγοι της πόλης, καθώς λόγω του μέτρου της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να παραμένουν έξω, στους δρόμους.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου παράλληλα με την αναζήτηση των κτιριακών υποδομών έχουν αρχίσει και την καταμέτρηση των αστέγων της πόλης. Ειδικότερα, ο δήμος εκτιμά ότι οι άστεγοι πρέπει να φιλοξενηθούν σε ένα κτίριο αφού, αν υπάρξει πολυδιάσπαση, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του πολυάριθμου προσωπικού το οποίο θα μπορούσε να τους προσφέρει τις υπηρεσίες που χρειάζονται για την καθημερινότητα τους σε περισσότερα από ένα κτίρια.

Οι δημοτικές υπηρεσίες, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, έχουν δημιουργήσει μια λίστα με τα κατάλληλα  δημοτικά κτίρια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν τους αστέγους της Αθήνας μέχρις ότου επανέλθει η κανονικότητα και σταματήσει το κοινωνικό σύνολο να απειλείται από τον κορονοϊό.

Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων μέσα στις επόμενες μέρες θα δώσουν λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.

Συστράτευση δήμου Αθηναίων με τους «Γιατρούς του Κόσμου»

Την ίδια ώρα, διευρύνεται η συνεργασία του δήμου Αθηναίων με τους «Γιατρούς του Κόσμου» για την φροντίδα των αστέγων. Παράλληλα με το υπνωτήριο στην οδό Αλικαρνασσού, θα διατεθεί ακόμα ένας χώρος στο κέντρο της πόλης για την διαμονή τους προκειμένου να περιοριστεί η έκθεσή τους στον κορονοϊό.

Πρόκειται για περίπου 1.000 ανθρώπους μόνο εντός των ορίων του δήμου, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου Ευγενία Θάνου.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα