back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα -Οι ηλικίες των κρουσμάτων

Διαβάστε επίσης

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες 48 νέα κρούσματα κορονοϊού ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας στα 743.

Με τα κρούσματα να αυξάνονται οι ειδικοί στη χώρα μας συγκεντρώνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, παρατηρώντας ταυτόχρονα αν αυτά συμβαδίζουν με άλλων χωρών.

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, αναφέρθηκε στην χθεσινή ενημέρωση ο κ. Τσιόδρας αναφέροντας τα εξής: «Τα δικά μας δεδομένα συμβαδίζουν με τα δεδομένα της παγκόσμιας πορείας αυτής της πανδημίας, που δείχνει ποσοστό 15% να νοσηλεύεται σε νοσοκομεία με μία μέτρια προς σοβαρή κατάσταση και το 5% να είναι σοβαρά νοσηλευόμενοι, διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δεν έχουμε ξεφύγει από αυτή τη νόρμα και οι θάνατοί μας είναι περίπου στα ίδια ποσοστά».

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ξεχωριστή αναφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα της Γαλλίας που δείχνουν νοσηλεία σε ΜΕΘ και σε μικρότερες ηλικίες. «Η δική μας επιδημιολογική εικόνα είναι παρόμοια με αυτή των παγκόσμιων δεδομένων και των δεδομένων από την Κίνα», συνέχισε ο κ. Τσιόδρας.

Η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας τα κρούσματα του κορωνοϊού ανήκουν στις ηλικίες από 18 έως 64 χρόνων. Ειδικότερα, από 18 έως 39 ετών το ποσοστό ανέρχεται σε 26,7% και από 40 –έως 64 ετών το ποσοστό ανέρχεται σε 48,6%. Στην ηλικιακή γκάμα των 65 και άνω ανήκει το 20,7% και στην γκάμα έως 17 ετών ανήκει μόλις το 4%.

Σύμφωνα με την χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, 191 (25.7%) κρούσματα χρειάστηκαν νοσηλείασε νοσοκομείο, εκ των οποίων 59 (30.9%) διασωληνώθηκαν, και 20 (10.5%) έχουν καταλήξει. Παράλληλα, νοσηλεύονται 134 άτομα από τα οποία η πλειοψηφία είναι άνδρες. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 45 άτομα αριθμός αυξημένος κατά 10, σε σχέση με την Δευτέρα γεγονός που απέδωσε ο κύριος Τσιόδρας στην εισροή και νέων στοιχείων που αφορούν παλαιότερες νοσηλείες. Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και οι περισσότεροι υποφέρουν από υποκείμενο νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα μας ανέβηκε στους 20 και ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 75 έτη.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα