back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κραυγή αγωνίας από τα συνεργεία αυτοκινήτων

Διαβάστε επίσης

Κραυγή αγωνίας υψώνουν οι ιδιοκτήτες των συνεργείων επισκευής οχημάτων και δικύκλων, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορονοϊο. Μιλούν για πτώση του τζίρου που τις τελευταίες μέρες εκτινάχθηκε στο 90%, δηλαδή μετά την απόφαση της κυβέρνησης για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, με τους δείκτες πτώσης σε κίνηση και σε τζίρο να παρουσιάζουν μέρα με τη μέρα περαιτέρω αύξηση, καταγράφονται πλέον στην αγορά μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών συνεργείων στην Αττική αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια που έχουν αναγκαστεί να κατεβάσουν οικειοθελώς ρολά…

Με σειρά προτεραιότητας οι επισκέπτες των ΙΧ και Μότο

Η κατάσταση- από άποψης κίνησης- είναι πλέον τραγική για τους ιδιοκτήτες αλλά τουλάχιστον όσα συνεργεία παραμένουν ανοικτά τηρούν υπό την παρούσα κατάσταση μια «αυστηρή» προτεραιότητα στα προς επισκευή οχήματα ή δίκυκλα.

Έτσι, λοιπόν, σε πρώτη προτεραιότητα εξυπηρετούνται αυτή την περίοδο από τους ιδιοκτήτες συνεργείων οι έκτακτες περιπτώσεις επισκευής οχημάτων ή δικύκλων, όπως περιπολικά ή μοτοσικλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτοκίνητα γιατρών ή νοσηλευτών, πασχόντων με χρονιές παθήσεις, ασθενών κ.α.

Καθοριστικό «χτύπημα» η καθολική απαγόρευση

Οι ιδιοκτήτες συνεργείων τονίζουν ότι «το καθοριστικό «χτύπημα» για τον κλάδο τους αποτέλεσε η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς ο περισσότερος κόσμος λόγω αυτής της κατάστασης εργάζεται πλέον από το σπίτι και κατά συνέπεια έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί το όχημα του για την καθημερινή μετακίνηση του στην εργασία.

Σε έλλειψη τα ανταλλακτικά

Κυρίως, τα συνεργεία δικύκλων δέχονται αυτό το διάστημα τις « ταλαιπωρημένες» από τα πολλά καθημερινά χιλιόμετρα μηχανές των εργαζομένων σε ντελίβερι με καφέ ή φαγητό.
Το μεγάλο « αγκάθι» στο θέμα της επισκευής οχημάτων και δικύκλων ακούει στο…όνομα «ανταλλακτικά», μιας και όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες συνεργείων « οι περισσότερες αντιπροσωπείες ή αποθήκες ανταλλακτικών παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε πολλά ανταλλακτικά.

Άγνωστο το εάν και πότε μπορούν να βρεθούν κάποια ανταλλακτικά στην αγορά

Το κυριότερο, ωστόσο, όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες συνεργείων,είναι το γεγονός ότι « λόγω αυτής της ρευστής κατάστασης δεν μπορούν να δώσουν στους πελάτες τους συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το εάν και πότε μπορούν να προμηθευτούν τα ανταλλακτικά που απαιτούνται για την επισκευή στο μέσο μεταφοράς τους. Οι ιδιοκτήτες συνεργείων χαρακτηρίζουν απόλυτα δικαιολογημένη την εικόνα αυτή στην αγορά, μιας και όπως τονίζουν μιλάμε για μια πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο ιδιοκτήτης συνεργείου Νίκος Κονιδάρης, μιλώντας στον 9.84, τόνισε ότι από την μέρα που εφαρμόστηκαν τα καθολικά μέτρα απαγόρευσης έχει μπει μόνο ένα όχημα προς επισκευή στο συνεργείο του. «Ο τζίρος έπεσε ήδη στο 90%», προσέθεσε.

O ιδιόκτητης συνεργείου Ιωάννης Κωστάκης, μιλώντας στον 9.84, θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος της αναδουλειάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι από την περασμένη Παρασκευή έχει να μπει πελάτης στο μαγαζί του.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα