back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πτώση 70% του τζίρου στα αρτοποιεία – Τον Απρίλιο εντάσσονται στα οικονομικά μέτρα

Διαβάστε επίσης

Ιδιοκτήτες αρτοποιείων κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη πτώση του τζίρου στα καταστήματα τους, καθώς η επισκεψιμότητα είναι πολύ μικρή και ακόμα και στο ψωμί οι πωλήσεις έχουν ραγδαία πτώση.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, με αποκορύφωμα την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας, έχουν αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου στα αρτοποιεία κατά 70%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλη Μούσιο, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 984.

Σημείωσε ότι ο τζίρος μόνο στο ψωμί είναι μειωμένος κατά 50%, ενώ ίδιο ποσοστό καταγράφεται και στην προσέλευση στα αρτοποιεία. Ακόμα και τα λίγα καταστήματα που παρέχουν κατ’ οίκον διανομή, έχουν οδηγηθεί σε μεγάλες απώλειες.

Μεγάλο ρόλο στην απώλεια αυτή έχει παίξει και το γεγονός ότι ο κόσμος ψωνίζει ψωμί από τα super market, όπου αύξηση παρουσιάζουν και τα προϊόντα αλευριού -όπως αναφέρει ο κ. Μούσιος είναι τρίτα σε πωλήσεις- καθώς δεν είναι λίγος ο κόσμος που παρασκευάζει ψωμί στο σπίτι του για να μην χρειαστεί να βγει ξανά.

Σχεδόν “μηδενικές”, επίσης, είναι οι πωλήσεις στα γλυκά και στα κουλούρια, ενώ το “λουκέτο” στα καταστήματα εστίασης έφερε τη διακοπή στις διανομές προϊόντων από τα αρτοποιεία προς αυτά.

Λόγω των συνθηκών αυτών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, αναμένεται μέσα στον Απρίλιο τα αρτοποιεία να ενταχθούν στα νέα οικονομικά μέτρα που θα ανακοινώσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα