back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σι και Τραμπ θα συνεργαστούν στενά κατά της πανδημίας του COvid-19

Διαβάστε επίσης

Έπειτα από έναν πόλεμο δηλώσεων  όσον αφορά τις ευθύνες για την πανδημία του COvid-19 που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ και ο Κινέζος ομόλογος του Σι Τζινπίγκ, αποφάσισαν να εργαστούν «πολύ στενά» στη μάχη κατά του νέου κορονοϊού, κατα την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν τα ξημερώματα σήμερα ώρα Ελλάδας .

Όπως έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter « H Κίνα υπέμεινε πολλά και έχει πλέον κατανοεί βαθιά τον ιό». «Συνεργαζόμαστε στενά», πρόσθεσε και χαρακτήρισε την επικοινωνία εποικοδομητική. Η  επικοινωνία των δυο ηγετών έγινε ενώ  το επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού  μετατοπίζεται τώρα στις ΗΠΑ .

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Σι διαβεβαίωσε ότι «η Κίνα είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να μοιράζεται ανεπιφύλακτα τις πληροφορίες και τις εμπειρίες της με τις ΗΠΑ», αλλά παρότρυνε τον Τραμπ να κάνει βήματα για να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

Απαντώντας στις κατηγορίες που έχουν εξαπολύσει Αμερικανοί αξιωματούχοι εναντίον του Πεκίνου, ότι απέκρυψε στοιχεία για τον νέο κορωνοϊό όταν πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, στη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, ο Σι επέμεινε ότι η κινεζική κυβέρνηση είναι απόλυτα διαφανής όσον αφορά τη συνεχιζόμενη κρίση δημόσιας υγείας.

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα