back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στον αέρα το Φεστιβάλ Αθηνών-Διαδικτυακά η ανακοίνωση του προγράμματος

Διαβάστε επίσης

Στον αέρα μοιάζει να είναι ο προγραμματισμός για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς χρονικά μοιάζει αδύνατο να μπορούν να πραγματοποιηθούν πρεμιέρες και ξένες παραγωγές στις αρχές Ιουνιου, όπου συνήθως είναι η έναρξη του Φεστιβάλ. Η πανδημία που πλήττει την Ελλάδα, αλλά και όλον τον πλανήτη, έχει φέρει αβεβαιότητα σε κάθε καλλιτεχνική εκδήλωση και έχει καταστήσει αδύνατη την υλοποιήση κάθε παραγωγής.

Σίγουρα μια δύσκολη συγκυρία για τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Κατερίνα Ευαγγελάτου. Ακόμη και αν έχει χρόνο μπροστά της για να αφήσει το προσωπικό της στίγμα στην κορυφαία καλοκαιρινή διοργάνωση της χώρας, η συγκυρία αδικεί την πρώτη της επαφή με τους δημοσιογράφους και τους θεατές.

Αναμονή και αισιοδοξία

Είναι παντως σίγουρο ότι θα χρειαστει να ανασχεδιαστεί στο σύνολο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, μετά τα πρωτοφανή δεδομένα που ανέκυψαν.

Εν μέσω, ωστόσο, αυτών των δύσκολων καιρών, το Φεστιβάλ αποφάσισε να ανακοινώσει διαδικτυακά το πρόγραμμά του για το καλοκαίρι του 2020, στην αρχική του σύλληψη, από σεβασμό σε όλη την ομάδα που εργάστηκε γι’ αυτό και στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Κατερίνα Ευαγγελάτου, τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, θα απευθύνει ένα μήνυμα σε όλους τους φίλους και τις φίλες του Φεστιβάλ, που κλείνει φέτος 65 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας του Φεστιβάλ Αθηνών, υπάρχει «αισιοδοξια για την πραγματοποίηση του φετινού προγράμματος, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Μένουμε σπίτι και εργαζόμαστε ευελπιστώντας πως θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να μας εμψυχώσει όλους, κοινό και καλλιτέχνες, μετά από αυτή την οδυνηρή δοκιμασία».

Δεδομένων των συνθηκών, η προπώληση δεν θα ξεκινήσει επί του παρόντος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα