back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«O Aθήνα 9.84 στο πλευρό των γονέων»

Διαβάστε επίσης

O σταθμός της πόλης  στέκεται στο πλευρό των γονέων για μια ευκολότερη προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα. Παιδοψυχολόγοι, εργοθεραπευτές, δάσκαλοι, καθηγητές και ειδικοί από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου, όπως και κάθε ημέρα, θα ενημερώνουν μέσα από τις εκπομπές του Αθήνα 9.84 για το πως θα περάσουν δημιουργικά το χρόνο στο σπίτι με τα παιδιά.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή ΒΟΛΤΑ με στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η Ναταλί Σαμπά, παιδοψυχολόγος, παιγνιοθεραπεύτρια και διευθύντρια του site www.child.gr έφερε ως παράδειγμα τη δημιουργία της εφημερίδας της ημέρας. Οπως είπε, θα μπορούσε να περιέχει τα νέα της οικογένειας με ζωγραφιές, ανέκδοτα, γρίφους και συνεντεύξεις από τα μέλη της οικογένειας και να αποστέλλεται κάθε εβδομάδα στους παππούδες και τις γιαγιάδες. Πρότεινε ακόμα να ξεχωρίσουν παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πλέον, για να χαριστούν σε άλλα παιδιά τα οποία έχουν ανάγκη.

Επίσης, στην εκπομπή ΝΤΑΜΕΣ ΣΠΑΘΙ με την Ελεονώρα Ορφανίδου, μίλησε ο Ταμίας της ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και το στοίχημα να μην χαθεί η επαφή των μαθητών με το σχολείο και τα μαθήματα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Οπως είπε η αντίδραση των καθηγητών ήταν άμεση. Μέσα σε 48 ώρες βγήκαν όλοι οι απαραίτητοι κωδικοί που το προυπάρχον σύστημα δεν κρατούσε, λόγω παλαιότητας και από τις 16 Μαρτίου ξεκίνησε η εφαρμογή του σε 3 Νομούς.Στις 17 Μαρτίου δημιουργήθηκαν 2000 ψηφιακές τάξεις και μόνο σε μια ημέρα έγιναν πάνω από 4.500 μαθήματα. «Χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι για περισσότερες από 15 ώρες καθημερινά πάνω από το κομπιούτερ για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια»σημείωσε.
Ο Γραμματέας της ΟΛΜΕ εστίασε στο πρόβλημα αντοχής του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, στον όγκο των αιτημάτων εισαγωγής. «Είναι επιτυχία ένας μαθητής να κατορθώσει να μείνει στο δίκτυο για περισσότερο από 15 λεπτά. Είναι αναγκαία η τεχνολογική υποστήριξή του» είπε. Εκτός από τα ζητήματα υποδομών, ο κ Κωνσταντίνου αναφέρθηκε και στα θέματα εποπτικού υλικού, όπως λόγου χάρη στους υπολογιστές που δεν διαθέτουν αρκετοί μαθητές από φτωχές οικογένειες, με αποτέλεσμα να τίθενται ερωτήματα ισότητας στην πρόσβαση στη μάθηση.

Τέλος, για τις πανελλαδικές πρότεινε μείωση της ύλης έως και τη διδαχθείσα
μέχρι τον Μάρτιο, ενώ εισηγήθηκε μικρή παράταση του σχολικού έτους έως το τέλος Ιουλίου, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα αντέξουν την αγωνία οι 80 χιλιάδες μαθητές.

Επειδή “Μένουμε σπίτι” και ο κερδισμένος χρόνος με τα παιδιά μας, είναι πολύτιμος.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα