back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύλληψη Ιρανού πρόσφυγα από την αντιτρομοκρατική

Διαβάστε επίσης

Στη σύλληψη ενός Ιρανού που κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο άτομο εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα στην πλατεία Βικτωρίας.

Η σύλληψή του έγινε μετά τις προτροπές που έκανε με κείμενο του να οπλιστούν οι μετανάστες προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα.

Συγκεκριμένα στο κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τα γεγονότα στον Έβρο έγραφε μεταξύ άλλων: «Ενώ πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να μπλεχτούμε στα πολιτικά παιχνίδια των κρατών, η πιο χρήσιμη αλληλεγγύη, αυτήν την στιγμή, στους μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα είναι να τους οπλίσουμε γιατί η απάντηση στις σφαίρες θα πρέπει να είναι πάλι σφαίρες και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες».

Επίσης καταλήγοντας έγραφε τα εξής: «Εμείς οι μετανάστες που βρισκόμαστε μέσα στην Ε.Ε. , δεν θα πρέπει να ήμαστε ήσυχοι και πρέπει να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους ντόπιους ενάντια σε ότι συμβαίνει στα σύνορα Τουρκίας/Ελλάδας».

Τα κείμενο ήταν γραμμένο στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα ιρανικά στη διάλεκτο φαρσί.

Με βάση τις παραπάνω αναφορές κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιρανός που δηλώνει αναρχικός και είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο, φέρεται να είχε σχέσεις με γνωστή κατάληψη στα Εξάρχεια που έχει εκκενωθεί και στην οποία είχε ηγετική δράση άτομο που καταζητείται για σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η κατηγορία που βαρύνεται ο Ιρανός είναι πλημμέληματικού χαρακτήρα αλλά με βάση τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα