back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Δεν εργάζομαι στην Ελληνική Αγωγή, έχω σταματήσει να είμαι διαχειριστής της και το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να έχει επιχείρηση μια οικογένεια.Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε νόμο για να πάρει δημόσιο έργο ο αδελφός του κ. Τσίπρα και κατηγορεί εμένα;»

Διαβάστε επίσης

01-04-2020

Για το θέμα της ανάρτησής του αναφορικά με διαδικτυακά μαθήματα  έναντι 5 ευρώ στο σπουδαστήριο της «Ελληνικής Αγωγής», τον χρόνο έναρξης των έργων στο Ελληνικό, την επάρκεια αγαθών, τους ελέγχους για αισχροκέρδεια στην αγορά, όπως και τη χρήση του μαξιλαριού των 35 δις ευρώ, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο ο Υπουργός ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα όπως τον επικρίνει η αξιωματική αντιπολίτευση και επισήμανε ότι «Το Σύνταγμα προβλέπει αναστολή των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των υπουργών και πράγματι προσωπικά δεν εργάζομαι στην Ελληνική Αγωγή. Πράγματι επίσης, έχω σταματήσει να είμαι διαχειριστής της. Το Σύνταγμα δεν απαγορεύει σε μια οικογένεια να έχει επιχείρηση και εγώ να την διαφημίζω από τον προσωπικό μου λογαριασμό. Η επιχείρηση κάνει διαδικτυακά μαθήματα την τελευταία πενταετία, όχι τώρα.»

Σε ερώτηση αν θεωρεί λάθος τη συγκεκριμένη κίνηση στις υφιστάμενες συνθήκες, ξεκαθάρισε πως η ανάρτηση δεν έγινε στον υπουργικό, αλλά στον προσωπικό του λογαριασμό στο tweeter, σημειώνοντας ότι τον διατηρεί επί δέκα χρόνια με χιλιάδες ακολούθους και δεν οφείλεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Και διερωτήθηκε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε νόμο προκειμένου να πάρει δημόσιο έργο ο αδελφός του κ Τσίπρα και κατηγορεί εμένα;»

Αναφερόμενος στην κριτική στη δημόσια σφαίρα σχετικά με τα 20 εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, αρνήθηκε όσα γράφονται.«Δεν υπάρχει κανένα δωράκι. Για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται παίρνουμε μέτρα. Η τηλεόραση ζει με τις δαφημίσεις και σήμερα ποιός βάζει διαφημίσεις;» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ Γεωργιάδης μίλησε και για τα έργα στο Ελληνικό λέγοντας ότι η έναρξή τους δεν επηρεάζεται από την πανδημία. Κλείνουμε  τις εκκρεμότητες ώστε να φτάσουμε στο σημείο όπου το μόνο που θα απομένει να είναι η απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή της Hard Rock. Αναμένεται εντός του Απριλίου και μετά θα μπουν οι μπουλντόζες.»

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή -συνολικά 1 δις- που αντιμετωπίζεται από κοινού με το ΥΠΟΙΚ είπε ότι η πλατφόρμα ανοίγει αύριο ή μεθαύριο και η αποτίμηση θα είναι δυνατή μετά τη συγκέντρωση όλων των αιτημάτων και αφού μπούν αντικειμενικά κριτήρια όπως πχ η πτώση τζίρου σε σχέση με το 2019 και ο αριθμός εργαζομένων.

Ερωτηθείς για το τί μέλλει γενέσθαι με τις επιταγές ο Υπουργός Ανάπτυξης παρέπεμψε σε εκδοθείσα ΠΝΠ, η οποία προβλέπει παράταση εξώφλησης 75 ημερών προκειμένου να μην σφραγιστεί και δυνατότητα σε εκδότη και κομιστή να συνεχίσουν τη συναλλαγή τους- εφόσον επιθυμούν- με στόχο να μην διαταραχθεί το εμπόριο.

Για τους ΚΑΔ και όσα ακούγονται ότι η στήριξη αφορά κυρίως τις πρωτεύουσες δραστηριότητες των επιχειρήσεων, απάντησε ότι το θέμα λύθηκε με υπουργική απόφαση στην οποία περιλαμβάνονται όλοι οι κωδικοί. Ειδικότερα, για το μήνα Μάρτιο υπογράμμισε «ότι ενώθηκε η φόρμα της ΑΑΔΕ στο Ε3 της φορολογικής δήλωσης όπου οι επιχειρηματίες καλούνται να δηλώσουν τη δραστηριότητα με τον μεγαλύτερο τζίρο, ασχέτως του ποιος είναι ο πρωτεύων ΚΑΔ. Ετσι, τα μέτρα του Μαρτίου πηγαίνουν βάσει της δήλωσης κάθε επιχειρηματία.»

Επίσης, ο κ Γεωργιάδης απέρριψε ενδεχόμενο διατίμησης σε συγκεκριμένα είδη, υποστηρίζοντας: «Με τη μείωση του ΦΠΑ είχαμε μεγάλη μείωση τιμών και οι δειγματοληψίες έδειξαν πως οι τιμές μας δεν είναι υψηλότερες σε σύγκριση με άλλες χώρες.
Ως προς την επάρκεια αντισηπτικών γνωστοποίησε ότι ήδη πήρε άδεια παραγωγής μία βιομηχανία τα προιόντα της οποίας θα είναι διαθέσιμα από το Σάββατο στα σούπερ μάρκετ, ενώ επίκειται χορήγηση αδειών σε άλλες δύο, με προοπτική παραγωγής άνω του ενός εκατομμυρίου, σχετικών προιόντων

Τέλος, για το ενδεχόμενο χρήσης του μαξιλαριού ασφαλείας των 35 δις τόνισε πως θα είναι το τελευταίο που θα χρησιμοποιηθεί γιατί φτιάχτηκε για το χρέος και την ημέρα που κάποιος θα το ακουμπήσει θα δημιουργηθεί ανασφάλεια στην αγορά.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα