back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκκληση για βοήθεια από τον «Αρκτούρο»

Διαβάστε επίσης

Κάθε ζώο μετράει, κάθε μέρα μετράει, κάθε ευρώ μετράει

25 αρκούδες, 14 λύκοι, 25 ποιμενικοί σκύλοι και ένα ελάφι, που φιλοξενούνται και φροντίζονται από την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος, ζητούν την βοήθεια μας.

Λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι επισκέψιμες εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές, που σημαίνει ότι πολύ σημαντικό μέρος των εσόδων του Αρκτούρου εξανεμίζεται.

Έτσι, για το επόμενο διάστημα, η οργάνωση μένει με ελάχιστα έσοδα, που δυστυχώς δεν αρκούν για τη διατήρηση της άγριας ζωής στο Καταφύγιο.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Προέκυψε ξαφνικά, αναγκαστήκαμε να κλείσουμε τους επισκέψιμους χώρους και έτσι χάθηκε η βασική πηγή των εσόδων μας» λέει στον Αθήνα 9.84, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της οργάνωσης Πάνος Στεφάνου. «Ο Αρκτούρος δεν έχει κάποια άλλη χρηματοδότηση εκτός από αυτήν που προσφέρουν  οι υποστηρικτές μας για αυτό απευθυνόμαστε σε αυτούς για να μας στηρίξουν σε αυτή την πρωτόγνωρη και δύσκολη συγκυρία. Τα έξοδα για την φροντίδα των ζώων τρέχουν, ζώα τραυματισμένα και ζώα προς επανένταξη στη φύση. Η οικονομική λειτουργία του βασίζεται αποκλειστικά στις επισκέψεις στο Περιβαλλοντικό Κέντρο, στις πωλήσεις προϊόντων, στις συνδρομές των μελών μας και τις συμβολικές υιοθεσίες που έκαναν  οι επισκέπτες μας».

Ο Bradley και ο Cooper 

Ο Αρκτούρος

Εδώ και 28 χρόνια, ο Αρκτούρος υπηρετεί πιστά το σκοπό της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας. Μέσα στις δράσεις του είναι επίσης κι η εκπόνηση επιστημονικών μελετών, η παροχή περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κι ευαισθητοποίησης του κοινού στα ζητήματα βιοποικιλότητας κι αειφορίας, ενώ προσπαθεί να ασκεί πολιτική πίεση βασιζόμενος σε ολοκληρωμένα προγράμματα και λύσεις. Ο εθελοντισμός, οι χορηγίες και η υιοθεσία άγριων ζώων βοηθούν την οργάνωση Αρκτούρος να συντηρεί το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρου στο Νυμφαίο και στην Αγραπιδιά Φλώρινας, το Κτηνιατρικό κέντρο και μια μόνιμη Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Προστατεύει ζώα υπό εξαφάνιση που ζουν στην Ελλάδα όπως: η αρκούδα, η καφέ αρκούδα, ο λύκος, το τσακάλι, το ζαρκάδι, το ελάφι, το αγριόγιδο, η βίδρα και ο ελληνικός ποιμενικός.

H Τζόρτζια μαζί με την Λουίζα και την Μόλυ

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Μπορείτε να βοηθήσετε τον Αρκτούρο με τρεις απλούς τρόπους, online:
1. Κάντε την ελεύθερη δωρεά σας https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/donation
2. Γίνετε ανάδοχος ζώου https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/adoption
3. Γίνετε μέλη https://www.arcturos.gr/gr/summeteho/membership

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε  στο 2386041500

Ο Νίβες

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα