back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναγιώτης Πρεζεράκος, ΓΓ Υπουργείου Υγείας, στον Αθήνα 9.84: «Κρίσιμος ο Απρίλιος για την ολοκλήρωση του κύκλου της πανδημίας. Να επιδείξουμε στάση ευθύνης»

Διαβάστε επίσης

02/04/2020
*Στάση ευθύνης χωρίς χαλάρωση απέναντι στα περιοριστικά μέτρα κίνησης,  συνιστά  ο ΓΓ του υπουργείου Υγείας, αρμόδιος για την Δημόσια Υγεία, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

«Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας επειδή θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος της επιδημίας. Είμαστε σε φάση αναμονής και ετοιμάζουμε σχέδια εξόδου από αυτή την υγειονομική κρίση» τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τις Έλενα Μπρέγιαννη και Νίνα Κομνηνού.

Για το υγειονομικό υλικό ο κ. Πρεζεράκος είπε ότι πρόκειται για παγκόσμιο πόλεμο σε σχέση με τη ζήτηση αναπνευστήρων. «Η προσφορά είναι δυσεύρετη, αλλά έχουμε μεγάλους δωρητές που έδειξαν μεγαλείο.Το Υπουργείο Υγείας με εντολή του πρωθυπουργού διέθεσε και θα διαθέσει τα απαιτούμενα χρήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Οσο για την επαναλειτουργία των σχολείων, τόνισε ότι τα κριτήρια της  απόφασης συνδέονται με τα υγειονομικά και επιστημονικά δεδομένα.

*Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ και αρμόδιος για τα μεταδοτικά νοσήματα, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος που ρωτήθηκε για τη κατάσταση στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» Οπως είπε «πολλά από τα δείγματα επιβατών που ελήφθησαν είναι θετικά στον κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα».

(Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο “Ελ. Βενιζέλος” που βρίσκεται σε καραντίνα ανοικτά του Πειραιά, επιβαίνουν 34 άτομα πλήρωμα και άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες. Οι ναυτικοί έχουν χωριστεί σε ομάδες, υψηλού, μέτριου και χαμηλού κινδύνου, ενώ ήδη στο πλοίο υπάρχουν χώροι καραντίνας. Το «Ελ. Βενιζέλος» έχει ξεκινήσει στις 7 Μαρτίου από το Τσεσμέ της Τουρκίας με τελικό προορισμό την Ισπανία.)

Για τα νέα κρούσματα στη χώρα ο κ Παναγιωτακόπουλος είπε ότι προέρχονται απ όλους.«Και από πάσχοντες, αλλά και από επαφή με άλλο κρούσμα.»

Διαβεβαίωσε ότι ήδη υπάρχουν αναλυτικές μελέτες για θεραπεία και εμβόλια , όμως στο μεσοδιαστημα πρέπει να αγοράσουμε χρόνο.

Σε ερώτηση για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, διαβεβαίωσε ότι απαντούν γιατροί, ενώ έχει οριστεί και υπεύθυνος βάρδιας για ταχύτερη επικοινωνία και αντιμετώπιση του όποιου περιστατικού.

Σχετικά με την φαρμακευτική αγωγή από το σπίτι τόνισε ότι χρειάζεται συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό διότι ο ασθενής δεν θα πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, μόνος του.

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα