back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: «Πιο γρήγορα θα κυκλοφορήσει φάρμακο, παρά εμβόλιο», λέει ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας

Διαβάστε επίσης

O Γερμανός Ομοσπονδιακός υπ. υγείας Γενς Σπαν ελπίζει ότι το φάρμακο κατά της ελονοσίας Resochin θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των σοβαρά νοσούντων από τον κορονοϊό.

Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός πολιτικός είπε στην «Bild» ότι «υπάρχουν πρώτες ενδείξεις ότι ορισμένα φάρμακα, όπως το φάρμακο κατά της ελονοσίας Resochin, φαίνεται πως θα βοηθήσουν τους σοβαρά νοσούντες από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες, διότι κάθε φαρμακευτικό σκεύασμα έχει παρενέργειες». Ο Σπαν πρόσθεσε επίσης πως αναμένει «να κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά της Covid-19 παρά ένα εμβόλιο».

Ξεπέρασαν το φράγμα των χιλίων οι θάνατοι στη Γερμανία

Πάντως σημειώνεται ότι ο απολογισμός των θυμάτων από τον κορονοϊό στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 145 και ξεπέρασε το φράγμα των 1.000. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ τα θύματα από την πανδημία έφτασαν τα 1.017. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης αυξήθηκαν κατά 6.174 και ανέρχονται σε 79.696, σύμφωνα με το Ινστιτούτου το οποίο ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα