back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαββατοκύριακο με βροχές

Διαβάστε επίσης

Σήμερα Παρασκευή αναμένονται νέες βροχές, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν στα νότια σε 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Στη Αττική  προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος.  Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά και τις βραδινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα νότια που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια έως 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, που από το βράδυ θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 6 με 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 με 6, και βαθμιαία στην Κρήτη τοπικά 7 και από το βράδυ έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από τα νότια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικούς, από το απόγευμα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα . Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που  ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά, νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και από τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά, παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα  ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στο Αιγαίο τοπικά 9 και πιθανόν 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα  τοπικές νεφώσεις και από το μεσημέρι της Δευτέρας γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Την Τετάρτη

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα