back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Βασίλισσα εμψυχώνει τους Βρετανούς με τηλεοπτικό της μήνυμα για τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

H βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε ταυτόχρονα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα social media του Παλατιού στις 8 ώρα Βρετανίας (22:00 ώρα Ελλάδος), υπογράμμισε την ανάγκη όλων των Βρετανών για αυτοπειθαρχία και υπακοή στα περιοριστικά μέτρα.

Πρόκειται για μία σπάνια εμφάνιση της Βασίλισσας, για την ακρίβεια την μόλις πέμπτη εμφάνισή της στα 68 χρόνια μοναρχίας, που απευθύνεται στους Βρετανούς πολίτες μέσω τηλεοπτικού μηνύματος.
Το μήνυμα καταγράφηκε από έναν και μόνο κάμεραμαν ο οποίος ήταν εξοπλισμένος με όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ το υπόλοιπο τεχνικό προσωπικό σε ένα άλλο δωμάτιο.
Επιδίωξη της Βασίλισσας είναι να καθησυχάσει και να «ενώσει» τους πολίτες της χώρας της, την ώρα που η Βρετανία δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού, με τον αριθμό των κρουσμάτων να ξεπερνά τις 48 χιλιάδες και των νεκρών τις 4.900.
«Αναγνωρίζω τη θλίψη, τον πόνο και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναστάτωσης που βιώνουμε», είπε η Βασίλισσα, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) και να τονίσει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίσουν αυτές τις μέρες.
“Σας μιλώ αναγνωρίζοντας ότι οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι. Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο αναστάτωσης στη ζωή της χώρας μας: μια αναστάτωση που έφερε θλίψη σε κάποιους, οικονομικές δυσκολίες σε πολλούς, και τεράστιες αλλαγές στην καθημερινή ζωή όλων μας. Ελπίζω ότι τα επόμενα χρόνια όλοι θα είμαστε σε θέση να υπερηφανευόμαστε για το πώς ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση αυτή. Και αυτοί που έρχονται μετά από μας να πουν ότι οι Βρετανοί αυτής της γενιάς ήταν τόσο ισχυροί όσο ποτέ και ότι τα χαρακτηριστικά της αυτοπειθαρχίας, της «αθόρυβης» σύμπνοιας και αλληλοβοήθειας εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν αυτή τη χώρα”.

Το μήνυμα της Βασίλισσας αποφασίστηκε να βιντεοσκοπηθεί και να αναμεταδοθεί περίπου μία εβδομάδα αφότου ανακοινώθηκε η απομόνωση του γιου της, Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.
Ο Πρίγκιπας Κάρολος, 71 ετών, πέρασε επτά ημέρες αυτο-απομόνωσης στη Σκωτία με ήπια συμπτώματα και όπως ανακοίνωσε το Παλάτι «είναι καλά στην υγεία του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα