back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλατφόρμα για τα αδέσποτα λειτουργεί το υπουργείο Εσωτερικών

Διαβάστε επίσης

 

Το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο των δράσεών του για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ξεκίνησε να λειτουργεί πλατφόρμα για τα αδέσποτα. Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και τον συντονισμό του υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου, το ΥΠΕΣ ξεκίνησε μέσω διαδικτύου, τον ιστότοπο #AnimalSolidarityGR.
Από εκεί, σύμφωνα με υπουργείο «καλούνται σε κοινή δράση επιχειρήσεις, φορείς, καθώς και πολίτες, εθελοντές και κτηνίατροι που επιθυμούν να βοηθήσουν, «ώστε να μην αφήσουμε απροστάτευτους τους τετράποδους φίλους μας, σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία. Για όσο διαρκούν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα ζώα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν να φροντίσουν, χρειάζονται τη βοήθειά μας. Η μέριμνα για την ευζωία τους αποτελεί πράξη ευθύνης και ανθρωπιάς. Μένουμε σπίτι, αλλά δεν ξεχνάμε τα ζώα της πόλης μας».

Οι ανάγκες του #AnimalSolidarityGR, επικεντρώνονται στα εξής:
Ξηρά τροφή για γάτα και σκύλο.
Ειδική τροφή για ιπποειδή και παραγωγικά ζώα σε ανάγκη.
Κτηνιατρικές υπηρεσίες από κτηνιάτρους σε όλη την επικράτεια για παροχή έκτακτης βοήθειας σε ζώα.
Φάρμακα που χορηγούνται σε ζώα.
Μεταφορές αγαθών.
Πώς συνεισφέρουμε για τα αδέσποτα εν μέσω κορωνοϊού
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σε αυτές τις δύο δράσεις, συμπληρώνουν τα πεδία που βρίσκονται στη σελίδα «Θέλω να βοηθήσω» με τις λεπτομέρειες της προσφοράς και την αποστέλλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η προσφορά μπορεί να έχει εθνικό ή τοπικό χαρακτήρα. Να αφορά δηλαδή μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή ή ολόκληρη τη χώρα. Μετά την απαραίτητη επαλήθευση από την αρμόδια ομάδα του Υπουργείου, αναρτώνται στην πλατφόρμα οι προσφορές που έχουν σαφή και συγκεκριμένη περιγραφή. Η ΚΕΔΕ ενημερώνεται καθημερινά για τις διαθέσιμες προσφορές και μεριμνά για την κατανομή τους στους κατά τόπους δήμους, ανάλογα με τις ανάγκες.

Γ. Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα