back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Λήδα Αγοραστού στον Αθήνα 9.84: «Πως ένα τηλεφώνημα γίνεται χειροποίητη θεατρική παράσταση, στο σπίτι»

Διαβάστε επίσης

2020-04-08

Τρόπους διαφυγής των παιδιών από τη μονοτονία της καθημερινότητας, αλλά και διεύρυνσης των ενδιαφερόντων τους, τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠITΙ, πρότεινε μέσω του Αθήνα 9.84 η θεατρολόγος Λήδα Αγοραστού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Βόλτα» της Μαργαρίτας Μυτιληναίου, η υποψήφια διδάκτωρ Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έδωσε ιδέες για σειρά δραστηριοτήτων που αφορούν μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ενα τηλεφώνημα στον παππού και τη γιαγιά, που θα αφηγηθούν κάποιο παραμύθι, μπορεί να σταθεί αφορμή για το ανέβασμα μιας χειροποίητης θεατρικής παράστασης στο σπίτι.
Αφού τους ηχογραφήσουν, κατόπιν συγκατάθεσης, είναι ωραίο να διηγηθούν τα ίδια τα παιδιά την ιστορία, ή να τη σκηνοθετήσουν. Οι γονείς αναλαμβάνοντας ρόλο χορηγού, μπορούν να δώσουν ό,τι τους ζητηθεί σε αντικείμενα και ρούχα, αφήνοντας ελεύθερη την παιδική φαντασία να δράσει στο χώρο.

Επίσης, καλή ιδέα είναι να παροτρύνουμε το παιδί να γράψει ένα δικό του παραμύθι ζωγραφίζοντας στο τετράδιο και εικόνες με τις οποίες θα διακοσμήσουμε σημεία του χώρου μας.

Οταν έχουμε να κάνουμε με μαθητές Γυμνασίου η Λυκείου μπορούμε να πάμε λίγο πάρα πέρα. Να ζητήσουμε να προετοιμάσουν ερωτήσεις που θα θέσουν στους παππούδες, πχ αν είχαν παρόμοιες εμπειρίες επιδημιών στην δική τους εποχή, ώστε να πυροδοτηθούν αναμνήσεις και η ίδια η αφήγηση.

Και βέβαια οι γονείς μπορούν να βάλουν και τη δική τους φαντασία να δουλέψει για καλό σκοπό…

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα