back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκος Παππάς στον Αθήνα 9.84: «Σε συνάρτηση με την κυβερνητική πολιτική, το βάθος και η διάρκεια της κρίσης. Αγκάλιασαν την ατζέντα του ΣΕΒ»

Διαβάστε επίσης

08/04/ 2020

Την ανησυχία του για την επόμενη μέρα στην οικονομία εξέφρασε ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Ανω-Κάτω» με τον Αρη Τόλιο.

Μίλησε για τακτική αδράνειας από κυβερνητικής πλευράς προειδοποιώντας ότι το βάθος και η διάρκεια της κρίσης εξαρτώνται από την ακολουθούμενη πολιτική. «Αν μείνουμε στην πολιτική της αδράνειας – που υποστηρίζει ο ΣΕΒ- θα έχουμε οδυνηρά αποτελέσματα. Είναι ολέθρια αυτή η τακτική, έχουν αγκαλιάσει την ατζέντα του ΣΕΒ» σημείωσε.

Ο τομεάρχης Οικονομίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αθρόων απολύσεων. «Στο πρόγραμμα «Μένουμε Ορθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώσαμε την δυνατότητα για εξεύρεση πόρων 42 δις. Είπαμε ότι πρέπει να διοχετευθούν άμεσα 26 δις στην πραγματική οικονομία, αλλά ακούμε ψέματα. Τα κίνητρα που δίνει η κυβέρνηση είναι αντίστροφα από αυτά τα οποία θα έπρεπε. Δηλαδή, προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις προκειμένου να μπουν στις επιχορηγήσεις είναι να τεθούν σε αδράνεια. Είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι. Οι κλίμακες παρεμβάσεων άλλων ευρωπαικών χωρών είναι πιο ουσιαστικές.» είπε ο κ Παππάς, φέρνοντας ως παράδειγμα το πρόγραμμα εγγυήσεων της Πορτογαλίας ύψους 13 δις, σε σχέση το ελληνικό που είναι της τάξης 2 δις ευρώ.

Ακόμη, πρότεινε επαναπρογραμματισμό του ΕΣΠΑ ώστε οι πόροι να διοχετευθούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία και χρήση του μαξιλαριού της διακυβέρνησης Τσίπρα, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για πολιτική ασύμβατη με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ Παππάς μίλησε για ευρωομόλογο προθύμων αντί φτωχών κρατών λέγοντας ότι «αν είχε υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρόταση θα έσερνε και την Γερμανία σε μια κοινή λύση»

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, σημείωσε πως δεν θα πρέπει να ενοχοποιούνται προσπάθειες γνωστοποίησης των ελλείψεων. «Ηταν υγειονομικοί που τους στέλνουμε καθημερινά στις εντατικές να βοηθήσουν τους ασθενείς. Είχαν όλοι τα μέτρα προστασίας, δεν έκαναν μαζική διαδήλωση. Μην ενοχοποιούμε προσπάθειες να γνωστοποιηθούν ελλείψεις. Οταν λέμε τους τιμούμε σημαίνει ότι τους προστατεύουμε και ότι πρέπει να ακούγεται όλη η αλήθεια γιατί αυτοί πέφτουν στη φωτιά για μας.»

Για τον αν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις κατά του επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας,  λοιμωξιολόγου κ Σωτήρη Τσιόδρα,  ο κ Παππάς υποστήριξε ότι από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει επιδειχθεί μέγιστη συναίνεση και εστίασε την κριτική του στο θέμα των τεστ ανίχνευσης του κορωνοιού: «Ο κ Τσιόδρας δεν είναι αυτόφωτος. Ακολουθεί τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας. Το ότι έχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε πολλά τεστ,  συνιστά πολιτική απόφαση. Το να μην λέμε στις καθημερινές ενημερώσεις πόσοι από τους υγειονομικούς μας έχουν προσβληθεί και είναι σε καραντίνα αποτελεί πολιτική απόφαση. Το να γίνονται τα πάντα με διακομματικές αναθέσεις- δεν είναι δουλειά του κ Τσιόδρα.  Εάν δεν συμβαίνει αυτό θα πρέπει να μας το πουν» κατέληξε .

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα