back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενζινάδικα: Πτώση αμόλυβδης μέχρι και 30 λεπτά – Πτώση του τζίρου μέχρι 85% λόγω του περιορισμού μετακινήσεων

Διαβάστε επίσης

Ο νέος φονικός ιός που δημιούργησε ντόμινο στην παγκόσμια και στην ελληνική οικονομία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον τομέα των καυσίμων.

Βενζίνη αμόλυβδη στο 1.15 το λίτρο

«Βουτιά» σημειώνουν οι τιμές και η ζήτηση της βενζίνης, κάτι που συνέβη μόλις σε 20 ημέρες. Ήδη η τιμή της αμόλυβδης έχει πέσει κατά 25-30 λεπτά το λίτρο και σε πολλά βενζινάδικα πωλείται πλέον στην εξευτελιστικη τιμή από 1.10 -1.20 το λίτρο. Τιμή, που αφήνει ελάχιστο περιθώριο κέρδους στους πρατηριούχους εάν αναλογιστεί κάποιος ότι μόνο το 1 ευρώ είναι οι ανελαστικοί φόροι και από εκεί και πέρα είναι το περιθώριο κέρδους για τον πρατηριούχο.

Στα ίδια επίπεδα παρατηρείται πτώση και στην τιμή του πετρελαϊου θέρμανσης, με την τιμή του από 1.10 το λίτρο που είχε αρχές Ιανουαρίου να πωλείται σήμερα στα 80 λεπτά το λίτρο, δηλαδή κάτω 30 λεπτά.

Όσον αφορά την σούπερ αμόλυβδη βενζίνη προκύπτει ότι σε πολλά πρατήρια έχει καταργηθεί πλέον καθώς θεωρείται «πολυτέλεια» μιας και αυτή την περίοδο οι οδηγοί δεν βάζουν ούτε την φτηνή απλή αμόλυβδη.

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών: « Μέχρι 85% η πτώση του τζίρου».

«Μέχρι την απαγόρευση της κυκλοφορίας, με το που έκλεισαν τα μαγαζιά, είχαμε περίπου 50% πτώση του τζίρου. Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας είχαμε πτώση κατά περιπτώσεις από 80% έως 85%. Πρόκειται για τεράστια πτώση», επισημαίνει στον 9.84 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχαήλ Κιούσης. Το πρόβλημα για τους βενζινοπώλες αναμένεται μεγαλύτερο κατά την πασχαλινή περίοδο, καθώς οι εκδρομείς δεν θα ταξιδέψουν φέτος. Και αυτό, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων προκύπτει ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν επιβληθεί ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή μετακίνηση στις εθνικές Οδούς.

Νέα δεδομένα…

Πλέον, τα πρατήρια δουλεύουν, πλέον, με περιορισμένο ωράριο, με κλειστά τα πλυντήρια.

«Μειώσαμε το ωράριο κατά περιπτώσεις. Μετά από τις 7-8 το βράδυ δεν υπάρχει νόημα να δουλεύει κανείς, καθότι δεν κινείται κανένα όχημα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουν κλείσει τα πλυντήρια, καθώς μπορεί να γίνουν εστίες μετάδοσης του ιού», τονίζει ο Μ. Κιούσης.

Την ίδια στιγμή, κάποια πρατήρια έχουν κλείσει και, ειδικά, σε περιοχές που έχουν ενταχθεί σε καραντίνα.

Κώστας Κορελης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα