back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομάδα στίβου από το Νότιο Σουδάν προπονείται στην Ιαπωνία

Διαβάστε επίσης

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, δεν αποθάρρυνε μια μικρή ομάδα αθλητών από το Νότιο Σουδάν, να συνεχίσουν να προπονούνται στην Ιαπωνία.

«Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δεν αποτελεί πρόβλημα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο προπονητής, Γιόζεφ Ρένσιο Τόμπι Ομιρόκ, ο οποίος γυμνάζει τους αθλητές του στην πόλη Μαεμπάσι, δύο ώρες βόρεια από το Τόκιο. Εκεί, όπου ο Σουδανός προπονητής και τέσσερις αθλητές του στίβου, έχουν εγκατασταθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. «Είμαι χαρούμενος που μπορώ να συνεχίσω τις προπονήσεις, ενώ σε άλλες χώρες έχει σταματήσει η δραστηριότητα», τονίζει ο Ομιρόκ, ο οποίος προπονεί μία γυναίκα και τρεις άνδρες, εκ των οποίων ο ένας, θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

South Sudanese athletes trapped in Japan on the bright side | En24 ...

Οι Αρχές της Μαεμπάσι που έχει περίπου 340.000 κατοίκους, αποφάσισε να δεχθεί την συνέχιση των προπονήσεων για τους τέσσερις αθλητές από το Νότιο Σουδάν. Στην προσπάθεια τους αυτή, έχουν στην διάθεση τους έναν αγωνιστικό χώρο, που στην χώρα τους αποτελεί πολυτέλεια, καθώς επίσης και εθελοντές διερμηνείς.

Athletes South Sudan team Japanese athlete Mizuki Editorial Stock ...

«Είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε την υποστήριξή μας», δήλωσε ο Σινίσι Χαγκιουάρα, δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για τον αθλητισμό της Μαεμπάσι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η προετοιμασία των Νοτιοσουδανών, κοστίζει συνολικά -και μέχρι τον Ιούλιο που προβλεπόταν σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό προς της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων- περίπου 118.000 ευρώ, χρήματα που καλύπτει η πόλη της Ιαπωνίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα