back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παραγγείλετε αρνί τώρα

Διαβάστε επίσης

«Θολό» το τοπίο για την τιμή και τη διάθεση του αρνιού

Η αποτροπή του συνωστισμού είναι το στοίχημα για τους ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αλλά και υπό το φόβο μήπως οι καταναλωτές προτιμήσουν τελευταία στιγμή τα super market, προτρέπουν τον κόσμο να κάνει τις παραγγελίες του από τώρα. Πράγματι, ήδη από αυτήν την εβδομάδα οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει στα κρεοπωλεία και σύμφωνα με τους κρεοπώλες ιδανικά ο κόσμος θα πρέπει να αρχίσει να παραλαμβάνει τα προϊόντα του από τη Μεγάλη Τετάρτη και όχι στο… παρά πέντε, ώστε και να παραμείνουν φρέσκα, αλλά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Άνοδος στις τιμές

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα υπάρξει άνοδος στην τιμή του αρνιού σε πολλά καταστήματα. Ο βασικός λόγος είναι ότι όσα κρεοπωλεία ή super market προμηθεύονται εισαγόμενα αρνιά και κατσίκια, φέτος θα αναγκαστούν να στραφούν στην ελληνική αγορά λόγω κορονοϊού. Αποτέλεσμα θα είναι η «μονοπώληση» των ελληνικών στην αγορά έτσι λόγω της αυξημένης ζήτησης, η τιμή θα ανέβει. Ο δεύτερος λόγος είναι, βεβαίως, η αισχροκέρδεια, γεγονός που τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σε πάρα πολλούς τομείς.

Πάντως, ακόμα ξεκάθαρη εικόνα δεν υπάρχει για τη μέση τιμή του αρνιού και κατσικιού, πράγμα το οποίο οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο ότι δεν είναι σαφείς οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη σούβλα και αν θα απαγορευτεί εξ’ ολοκλήρου, ακόμα και από τα μπαλκόνια ή τις αυλές. Το οποίο σημαίνει ότι σε περίπτωση που απαγορευτεί εξ’ ολοκλήρου η σούβλα, τα κρεοπωλεία δεν θα διαθέσουν αρνί για σούβλισμα.

Θολό παραμένει το τοπίο και όσον αφορά στη διάθεση του αρνιού στα super market, αφού το «στοίχημα» για την κυβέρνηση είναι η αποφυγή του συνωστισμού, και όποια απόφαση παρθεί θα κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο χρόνος αναμονής στα κρεοπωλεία

Από τη στιγμή της εφαρμογής του μέτρου του ενός ατόμου ανά 15 τετραγωνικά, ο χρόνος αναμονής έχει αυξηθεί -παντού- κατά πολύ. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μεριμνήσουν οι καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν αρνί, να κάνουν τις παραγγελίες τους ακόμα και σε κρεοπωλεία που δεν διαθέτουν delivery, καθώς θα είναι πολύ πιο σύντομη η παραλαβή του.

Υπολογίζεται, ότι για τους καταναλωτές η διαδικασία της παραλαβής των παραγγελιών θα διαρκέσει, φυσιολογικά, από 2 έως 5 λεπτά.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα