back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φέτος το Πάσχα #Μένουμε_Σπίτι και μαθαίνουμε οnline

Διαβάστε επίσης

11 προτάσεις για να αξιοποιηθεί ο πολύς ελεύθερος χρόνος με τα παιδιά ουσιαστικά και δημιουργικά

Για νέους 12 -15 ετών, που αγαπούν τις σύγχρονες τεχνολογίες

Το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου προσφέρει δωρεάν στους νέους ηλικίας 12- 15 ετών, όπου και να βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε επιλεγμένα online εργαστήρια. Το πρόγραμμα τρέχει έως 24 Απριλίου. 

Τα εργαστήρια είναι τα εξής:

  • Web Programming: Σχεδιασμός ιστοσελίδας ειδήσεων
  • 3D Printing: Eφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στο Διάστημα
  • Μικροί Αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη – Visual Computing και αστικός σχεδιασμός

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

«Δημιουργούμε από το σπίτι!» από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

To Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή προσκαλεί παιδιά και εφήβους έως 15 ετών να εμπνευστούν από τα αγαπημένα τους αντικείμενα και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα από το σπίτι. Τα έργα  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος  και μόλις το Μουσείο ανοίξει ξανά για το κοινό, 25 ζωγραφικά έργα και 5 κατασκευές θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.

Πληροφορίες και όροι συμμετοχής εδώ

Ασφαλές διαδίκτυο- Ένα παραμύθι για παιδιά άνω των 4 ετών

Ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων εστιάζοντας στη σημασία που συνιστά για τα παιδιά να περνούν δημιουργικά και εποικοδομητικά τον χρόνο τους όσο απέχουν από το σχολείο, προτείνει ένα ηλεκτρονικό παραμύθι για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Μέσω της εφαρμογής https://apps.apple.com/gr/app/the-internet-farm/id1456280221?l=el παιδιά άνω των 4 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν τη «Φάρμα  του Διαδικτύου» είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά.

«H Φάρμα  του Διαδικτύου»

Πρόκειται για ένα παραμύθι για το ασφαλές Διαδίκτυο, που εντάχθηκε στα Δημοτικά σχολεία, έγινε θεατρικό έργο και τώρα πλέον ταξιδεύει και στο Διαδίκτυο. Περιέχει 5 ιστορίες με 46 διαδραστικές οθόνες εμπλουτισμένες με κινούμενες εικόνες, Η πρώτη από τη σειρά των ιστοριών διατίθεται δωρεάν.

Μικροί ερευνητές από το σπίτι

Να γίνουν μικροί ερευνητές από το σπίτι και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καλεί όλους τους μικρούς του φίλους και τους γονείς τους, για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται στο σπίτι, να συμμετάσχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια μέσα από ερευνητικές αποστολές αφιερωμένες κάθε φορά σε ένα ειδικό θέμα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Ένα βιβλίο για τον κορωνοϊό για μαθητές δημοτικού

Το βιβλίο της Ιταλίδας συγγραφέως Manuela Molina, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μέχρι 7 ετών, προκειμένου να αντιληφθούν με απλοϊκό τρόπο τι είναι ο κορονοϊός και το οποίο περνάει ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τα παιδιά για να μην ανησυχούν και να μην αγχώνονται, έστω κι αν βλέπουν και ακούν τους γονείς τους προβληματισμένους αγχωμένους.  Διατίθεται δωρεάν για κάθε γονέα προκειμένου να το κατεβάσει και να το εκτυπώσει εδώ 

«Μένουμε Σπίτι – Παίζουμε, Μαθαίνουμε, Δημιουργούμε» από τον δήμο Φαλήρου

Ο δήμος Φαλήρου δημιούργησε την ψηφιακή ενότητα «Μένουμε Σπίτι – Παίζουμε, Μαθαίνουμε, Δημιουργούμε», όπου οι γονείς και τα παιδιά  μπορούν να κάνουν διαδικτυακές βόλτες σε μουσεία και βιβλιοθήκες, να παίζουν δημιουργικά παιχνίδια, ακούνε παραμύθια, βρίσκουν προτάσεις για διάβασμα, εκπαιδευτικά videos , κάνουν γυμναστική για το σπίτι και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Picou picou για κορωνοϊό

Η δημιουργική ομάδα των picou picou κυκλοφόρησε το καινούργιο της animation για την ενημέρωση του κορωνοϊού, που εξηγεί με απλά και κατανοητά, για τα παιδιά, λόγια τι είναι ο κορωνοϊός και τι πρέπει να κάνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Δείτε το:

Διαδικτυακή προβολή παιδικής παράστασης του Εθνικού Θεάτρου

«Χίλιες και μία ιστορίες», (για παιδιά από 5 χρόνων) του Μάικ Κέννυ, σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη. 
Δώδεκα αυλικοί και η τρελή μπάντα του σουλτάνου, αφηγούνται με ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους, τη μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου. Μια μυθική Ανατολή ζωντανεύει επί σκηνής. 

Η  παράσταση θα προβληθεί στο www.n-t.gr το Σάββατο 11/4 στις 17:00 & Κυριακή 12/4/2020 στις 12:00

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά 4-12 ετών από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, δίνει τη δυνατότητα σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, να παρακολουθήσουν online ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και να συμμετάσχουν σε δράσεις που βασίζονται στα εκθέματα και τις συλλογές του.

Από το σπίτι, τα μικρότερα παιδιά μπορούν, μεταξύ άλλων, να φτιάξουν ένα 3D τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά, να γνωρίσουν τη Mona Liza που «επισκέπτεται» το Μουσείο, να φτιάξουν το δικό τους τετράδιο με απλά βήματα, να σχεδιάσουν το δικό τους κόμικ ή να τυπώσουν και να ζωγραφίσουν εκθέματα του μουσείου, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία τους.

Δωρεάν η πλατφόρμα μάθησης brainy.gr

Η online πλατφόρμα μάθησης, brainy.gr συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, αυτήν την περίοδο λόγω της επείγουσας κατάστασης που επικρατεί στη χώρα και για όσο καιρό τα σχολεία είναι κλειστά παρέχει τις υπηρεσίες δωρεάν. Οι μαθητές από όλη την Ελλάδα κι όχι μόνον από την Αττική, θα μπορούν να έχουν από τον υπολογιστή του σπιτιού τους πρόσβαση στις συγκεκριμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη» στο σπίτι σου

Να υπενθυμίσουμε ότι οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη» συνεχίζονται με online δράσεις για παιδιά. Δράσεις για οικογένειες με παιδιά από 4  έως 11 ετών, εικαστικά παιχνίδια, κουίζ, θέατρο, ξενάγηση και video games με θέμα την Αθήνα.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα