back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

O Γιώργος Γεραπετρίτης στον 9.84:« Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό το Πάσχα ό,τι συνήθως. Την επομένη θα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ υγιείς»

Διαβάστε επίσης

13-04-2020

Ανοιχτό άφησε ο Υπουργός Επικρατείας, το ενδεχόμενο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων κίνησης από το δεύτερο 15νθήμερο του Μαϊου, με εξαίρεση τους ηλικιωμένους.

«Ολοι έχουμε υποστεί κόπωση από τον αποκλεισμό. Ομως δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό το Πάσχα ό,τι συνήθως. Την επομένη θα πρέπει να είμαστε όλοι εδώ υγιείς» ανέφερε στον Αθήνα 9.84 και τον Αρη Τόλιο,επισημαίνοντας ότι τα μέτρα τηρούνται από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται o συγχρωτισμός. Παράλληλα, συνέστησε στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εξακολουθήσουν να μένουν στο σπίτι και μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Για τη στάση της εκκλησίας και τα γεγονότα που παρατηρήθηκαν σε ναούς σε Κουκάκι και Κέρκυρα, παρά τις απαγορεύσεις, ο κ Γεραπετρίτης είπε ότι αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σχηματίστηκαν δικογραφίες και καταδικάστηκαν από την ίδια την Εκκλησία.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις δομές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο κ Γεραπετρίτης
επισήμανε ότι είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου αποσυμφόρησής τους με μεταφορά 5 χιλιάδων ανθρώπων. Και πρόσθεσε ότι «ήδη βρίσκονται στην περιοχή κινητές υγειονομικές μονάδες, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού σε νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στη δομή»

Τέλος ,για πληροφορίες περί προώθησης με πλοία μεταναστών με κορωνοϊό από τα Τουρκικά παράλια πρός τη χώρα μας, ο Υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «μερική, μη αξιολογήσιμη- για την ώρα- μετακίνηση μεταναστών που δεν δημιούργησε υπερσυγκέντρωση, ενώ απέρριψε σενάριο περί ύπαρξης ανάμεσά τους, ατόμων με ειδικά ιογενή χαρακτηριστικά.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα