back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Παγώνει» τις δραστηριότητες της η Exxon Mobil στην Κυπριακή ΑΟΖ

Διαβάστε επίσης

Στο «πάγωμα» των δραστηριοτήτων της στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη προχωρά η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil έως τον Σεπτέμβριο του 2021 εξαιτίας της παγκόσμιας πανδημίας και των παρενεργειών της στην τιμή του πετρελαίου.

Η εξέλιξη αναμένεται να επηρεάσει τα ενεργειακά σχέδια αρκετών χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως και της Ελλάδας.

Μιλώντας στο Real.gr ο υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Λακκοτρύπης επιβεβαίωσε την είδηση. Όπως είπε ο ίδιος έλαβε προ ημερών επιστολή από την αμερικανική εταιρεία που τον ενημέρωναν για τις προθέσεις της.

«Μας ειδοποίησαν (η Exxon Mobil ) πριν μερικές ημέρες ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε ό,τι αφορά και την πανδημία και την κατάσταση στις διεθνείς αγορές ότι από την μια είναι αναγκασμένοι να αναβάλουν την γεώτρηση για 12 μήνες, από την άλλη όμως το ευχάριστο είναι ότι παραμένουν προσηλωμένοι στην Κύπρο» ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η εξέλιξη αυτή καθυστερεί τα σχέδια Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας σχετικά με τον αγωγό East Med αλλα και γενικότερα τα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή ο κ. Λακκοτρύπης απάντησε καταφατικά αποκαλύπτοντας ότι αναμένει ότι η πανδημία θα επηρεάσει και το υπόλοιπο πρόγραμμα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, που έχουν αναλάβει οι ευρωπαϊκές εταιρείες (ιταλική) ΕΝΙ και (γαλλική) TOTAL.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα