back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Covid-19: Μωρό 29 ημερών από τα νεότερα θύματα του ιού στον κόσμο στις Φιλιππίνες

Διαβάστε επίσης

Ένα μωρό μόλις 29 ημερών έγινε ένα από τα νεότερα θύματα του κορονοϊού στον κόσμο. Το νεογέννητο αγόρι από τις Φιλιππίνες πέθανε από σηψαιμία στο νοσοκομείο, ενώ αντιμετώπιζε και δυσκολίες στην αναπνοή.

Η σηψαιμία, μία δηλητηρίαση στο αίμα, μπορεί να αποβεί απειλητική και σημειώνεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε μία λοίμωξη και βλάπτει τα όργανα του σώματος.
Στις 6 Απριλίου, ένα μωρό ηλικίας μόλις μίας ημέρας έγινε το νεότερο θύμα της πανδημίας στον κόσμο, καθώς πέθανε αφού η μητέρα προσβλήθηκε από τον ιό και προχώρησε σε πρόωρο τοκετό. Το κορίτσι γεννήθηκε σε νοσοκομείο στη Λουιζιάνα αφού εισήχθη σε αυτό η μητέρα με συμπτώματα κορωνοϊού. Το βρέφος, όπως εξηγούν διεθνή Μέσα, δεν βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, αλλά αντιμετωπίστηκε ως σχετιζόμενο με τον κορωνοϊό λόγω της «θετικής φύσης της μητέρας» σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δρ. Γουίλιαμ Κλαρκ ο οποίος εξήγησε ότι το μωρό γεννήθηκε τόσο πρόωρα που δεν επέζησε. «Μιλώντας με τον επιδημιολόγο της πολιτείας, συμφωνούμε όλοι συμπεριλαμβανομένου εμένα και των γιατρών που ενεπλάκησαν στη φροντίδα, ότι αυτό ήταν θάνατος που σχετίζεται με την Covid-19 λόγω της θετικής φύσης της μητέρας.
Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα