back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βέλγιο: Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος με κυβερνητική απόφαση

Διαβάστε επίσης

Η βελγική Κυβέρνηση ανακοίνωσε την απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι τις 31 Αυγούστου και αυτό σημαίνει πως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί και διακόπτεται οριστικά.

Η Jupiler League είναι η πρώτη Λίγκα στην Ευρώπη που ανακοίνωσε πρόωρα οριστική ματαίωση, μία απόφαση που είχε προκαλέσει την αντίδραση της UEFA η οποία έχει ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις.

Πλέον, το «λουκέτο» παίρνει διαφορετική μορφή στο Βέλγιο, αφού έχει και την σφραγίδα του κράτους. Η βελγική Κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή οποιαδήποτε αθλητικής δραστηριότητας μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Μετά από αυτή την απόφαση ακόμα και οι ομάδες που ήθελαν να τελειώσουν το πρωτάθλημα, είναι αναγκασμένες από τις αρχές του κράτους να μην το κάνουν. Αυτό συνεπάγεται ότι δημιουργείται ένα αρνητικό προηγούμενο στην Ευρώπη για την επαναφορά του ποδοσφαίρου.

Οι ομάδες της πρώτης βελγικής κατηγορίας έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση στις 24 Απριλίου, αλλά εκτιμάται ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι, αφού η Κυβέρνηση της χώρας δεν έχει δείξει διάθεση να διαπραγματευτεί την απόφαση της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα