back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πορτογαλία: 138 πρόσφυγες θετικοί στον κορονοϊό σε δομή στη Λισαβόνα

Διαβάστε επίσης

Περισσότεροι από εκατό πρόσφυγες που διαμένουν σε ένα ξενώνα για νέους στη Λισαβόνα μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα, όπως έγινε γνωστό από τη δημαρχία της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Σε έναν συνολικό αριθμό περίπου 180 ενοίκων, 138 βρέθηκαν θετικοί. Μεταφέρθηκαν αλλού και τέθηκαν σε καραντίνα, δήλωσε εκπρόσωπος της δημαρχίας.
Ο ξενώνας όπου διέμεναν εκκενώθηκε την Κυριακή έπειτα από την ενημέρωση για ένα ύποπτο περιστατικό, έναν άνδρα που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος της Λισαβόνας, αρμόδιος για την πολιτική προστασία, Κάρλος Κόστα.
Οι υπόλοιποι ένοικοι προσώρας δεν έχουν συμπτώματα της ασθένειας Covid-19, πρόσθεσε.
Το οίκημα που βρίσκεται σε μια συνοικία του κέντρου της Λισαβόνας απολυμάνθηκε στο μεταξύ από τους πυροσβέστες και οι πρόσφυγες που βρέθηκαν αρνητικοί στα τεστ μπόρεσαν και πάλι να εγκατασταθούν εκεί.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι πρόσφυγες αυτοί είναι όλοι άνδρες που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στην Πορτογαλία. «Είναι νέοι από την Αίγυπτο, την Ακτή Ελεφαντοστού και άλλες περιοχές του κόσμου», διευκρίνισε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTP ο Μοχάμεντ Άμπεντ, υπεύθυνος για το τέμενος της Λισαβόνας, εκεί όπου περίμεναν τα αποτελέσματα των τεστ.
Η Πορτογαλία αποφάσισε να δώσει σε όλους τους μετανάστες που περιμένουν την πολιτογράφησή τους και στους αιτούντες άσυλο τα ίδια δικαιώματα με αυτά των κατοίκων, κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα, καθ΄όλη τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορονοϊού.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει από τις 19 Μαρτίου έχει παραταθεί μέχρι και τις 2 Μαΐου.
Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα